Fædrelandsvennen

Åttende strake for Vindbjart

- TEKST: JOHN RIPLAND

To mål av Øyvind Gausdal sørget for en knepen 2-1-seier over Uraedd. Det var lagets åttende strake seier.

Vindbjart har vaert i superform den siste tiden, og sto med sju strake seiere før møtet med Uraedd. Telemarkin­gene lå under streken, noe som plasserte favorittst­empelet hos hjemmelage­t. Venndølene fikk en tung start i 3. divisjon i vår, men har snudd trenden gjennom sommeren, og har kortet ned avstanden fra elleve til ett poeng opp til Ørn Horten på toppen av tabellen.

– Kampen var langt unna spillemess­ig fra det vi ønsker, men nå er vi i dytten og da vinner man gjerne på en litt dårlig dag, sier Steinar Skeie, Vindbjarts hovedtrene­r.

KLASSISK GAUSDAL-SCORING

Uraedd var frampå de første minuttene, før Vindbjart fikk fart på sakene på et for anledninge­n vakkert gressteppe på Moseidmoen.

Etter 11 minutter slo Christian Follerås en strålende pasning fra egen halvdel, som landet rett på foten til Bereketab Gerezgi. Venstrevin­gen snurret rundt med Uraedds høyreback, og prikket ballen på bakre stolpe. Der hadde selvfølgel­ig Øyvind Gausdal plassert seg, og nikket kontroller­t inn ledermålet.

– Gausdal er et dyr i boksen og tilfører oss selvfølgel­ig rutine og scoringer. Men der han kanskje er vel så viktig, er i treningshv­erdagen. Han, og de andre med erfaring, er utrolig viktige siden vi har et svaert ungt lag, sier Steinar Skeie.

DØDBALLMÅL IMOT

Og ledelsen kunne vaert økt før pause. Markus Nyhus var livlig på høyresiden sammen med Daniel Johansen, mens trioen på midtbanen, anført av Kjetil Myrvold, bidro til at Vindbjart styrte kampen. Gausdal sto fram som møtende spiss og var viktig i det oppbyggend­e spillet. Likevel ble det ikke så mange avslutning­er fra hjemmelage­t og

Uraedd var farlig frempå med sju minutter igjen av omgangen. Etter en fin opprulling langs høyresiden ble ballen lagt 45 grader ut, men avslutning­en gikk like over mål. To minutter senere utliknet gjestene etter et hjørnespar­k. Ballen gikk forbi et par Vindbjart-spillere på første stolpe og Koranteng smalt inn 1–1 med et fint volleyskud­d.

– Vi har god kontroll og slipper Uraedd veldig lite til, mens angrepsspi­llet blir noe urytmisk, sier Skeie.

JEVNSPILT ANDREOMGAN­G

Andre omgang startet åpent, der ingen av lagene klarte å feste grepet ordentlig. Ti minutter ut i omgangen viste Vindbjart tegn til krydder, da de tredde seg strålende gjennom midten på få berøringen, før Engesland forsøkte å finne Gausdal med en lav pasning på bakre stolpe. Denne gangen nådde ikke Gausdal fram.

Steinar Skeie gjorde sine bytter, uten at Vindbjart klarte å skape det helt store. Det gjorde heller ikke Uraedd, som på sin side så fornøyd ut med et eventuelt poeng

Kampfakta

på bortebane.

Tre minutter før full tid kom Alla Abdalla til linja og fikk lagt inn. Som i første omgang lå Gausdal foran mål. Denne gangen kriget han ballen så vidt forbi keeper.

STORE ENDRINGER

Med åtte strake seiere lever opprykkshå­pet i aller høyeste grad på Moseidmoen. Men det har ikke bare vaert rosenrødt etter nedrykket fra 2. divisjon. I vinter mistet VFK 14 spillere, og Steinar Skeie måtte ut på spillerjak­t. Inn kom en rekke unggutter som har trengt tid til å tilpasse seg spillestil­en. Da hjelper det med en rutinert sentralrek­ke med rutinerte navn som Christian Follerås, Kjetil Myrvold og Øyvind Gausdal. Samtidig har flere unggutter tatt steg.

– De unge har trengt tilvenning, men flere av dem har tatt steget. Gerezgi, Simen Aanonsen og Sondre Nordhagen er noen av disse. De har et høyt toppnivå. I tillegg er Markus Nyhus toppscorer­en vår med sju mål, i sin første sesong, sier Skeie.

GAUSDAL-COMEBACK

Det har også hjulpet å få inn rutine. Kampen mot Uraedd var Øyvind Gausdals sjette for A-laget denne sesongen, men kun andre kamp fra start.

– Gausdal har holdt seg i form og lovet mål før kampen. At Øyvind er med oss igjen er uvurderlig, sammen med Kjetil Myrvold, Follerås og Halvor Homme. De vet hva dette går ut på, sier Steinar Skeie.

At laget hans er inne i en så god form, er han selvfølgel­ig glad for, men Skeie vil ikke vaere for bastant på om han tror det blir opprykk.

– Vi er i angrepspos­isjon, i god form, og registrere­r selvsagt tabellen. Men det tenker vi ikke for mye på nå, sier Steinar Skeie.

PS: Fløy tok tre svaert viktige poeng i 2. divisjon lørdag. Vard Haugesund ble slått 2–1 på hjemmebane etter scoringer av Magnus Hallandvik og Jakob Toft.

?? FOTO: JOHN RIPLAND ?? Øyvind Gausdal scoret to mål da Uraedd ble slått lørdag. Her feirer han sammen med Alla Abdalla.