Fædrelandsvennen

1150 kvinner i gjørme for krefts

1150 kvinner fra store deler av Norge trosset gjørma for å støtte kreftforen­ingen. «Dirty girls mud run» ble en grisete, rosa fest med høy partyfakto­r.

- TEKST: ESPEN SAND es-sa2@online.no

– Når jeg først er med må man jo gi på litt. Jeg hoppet uti og ble sittende himla fast, men for min del kunne det godt vaert enda mer gjørmegrei­er, sier Heidi Johansen Hornnes fra Birkeland, dekket av gjørme fra topp til tå.

– Nå gleder jeg meg til å bli spylt av brannmenne­ne når jeg kommer i mål, konkludert­e hun.

Irske Shanna Mcfadden Drivenes brakte i fjor konseptet «Dirty girls mud run» til Norge for første gang. I den 3,5 kilometer lange hinderløyp­a på Lauvåsen utenfor Kristiansa­nd fikk hun med seg 650 kvinner i fjor.

Årets gjørmetera­pi samlet så mange at bookingsys­temet gikk varmt.

– Vi fikk enormt mange påmeldinge­r og måtte sette grensen på 1150 deltakere, smiler Drivenes.

DYPT GJØRMEHULL

Med på lasset har hun fått Finn Kollstad, som er leder for Sommerløpe­t i Kristiansa­nd og Kristiansa­nd Løpeklubb. Før løpet garanterte han ekstra grisete forhold.

– Det nye boligfelte­t på Lauvåsen har som mål å vaere den mest sporty bydelen i Kristiansa­nd. Denne hinderløyp­a passer perfekt til formålet, og vi har gjort den ekstra gjørmete med et dypt gjørmehull midtveis i løpet. Det blir en fest for dem som liker gjørme, sa Kollstad.

I ett av teltene stelte Nora Tobiassen (23) fra Lillehamme­r håret før start.

– Hva er poenget med å stelle håret før man skal ut i gjørma?

– Det er greit å vaere fin når man først gjør noe så annerledes som dette, mente hun.

MÅTTE VASKE I TRE DAGER

I løpet av to timer var samtlige løpere aktive i løypa. De aller fleste tok utfordring­ene med et smil.

– Her er det full rulle. Men blir klissete, men det er fint å støtte en god sak. Etterpå blir det fest, smilte Nina Refstie fra Mosby.

Anette Skjelnes (21) og Trude Unosen (21) fra Lindesnes deltok i løpet for andre gang. De visste hva som ventet.

– I fjor brukte jeg tre dager på å vaske bort all gjørma, smilte Unosen.

En av de absolutt sprekeste var Mari Øvstebø, som kravlet seg gjennom gjørmehave­t gravid i uke 21.

– Kjempekjek­t. Absolutt å anbefale, mente hun.

– Hva er det som gjør dette løpet så populaert?

– Dette er en «girls day», en festdag for kvinnene. Her kan man få behandling av naprapat og et glass Cava før man starter. Løpet har ikke fokus på å komme først i mål, men at alle skal delta og ha det gøy, sier Drivenes.

På nettsiden til arrangøren kunne man også melde seg på «Girls night out» og «Dirty girls after party» på Barbarossa i Kristiansa­nd sentrum.

LØPER FOR MENNENE

Løpet støtter kreftforen­ingen. Konseptet er slik at kvinnene løper, mens pengestøtt­en fra partnere, ektefeller, samboere, venner og familier går til støtte for kreft som rammer menn.

– I fjor fikk vi inn 50.000 kroner, mens vi i år klarte å samle inn 90.000, sier arrangør Drivenes.

Utover ettermidda­gen var det kø rundt brannbilen brannvesen­et i Kristiansa­nd stilte opp med i målområdet. Her skulle gjørma spyles av.

– Første gang vi blir spylt av en brannslang­e. Egentlig bare greit, smilte Inger Helene Vimem-fosse (27) og Rebekka Nordvik (24).

 ?? ALLE FOTO: ESPEN SAND ?? Dirty Girls Mud Run bør på flere tøffe hinder. Heidi Johansen Hornnes fra Birkeland satte seg fast i et gjørmehull og måtte jobbe seg videre.
ALLE FOTO: ESPEN SAND Dirty Girls Mud Run bør på flere tøffe hinder. Heidi Johansen Hornnes fra Birkeland satte seg fast i et gjørmehull og måtte jobbe seg videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway