Fædrelandsvennen

60 båtførere anmeldt for ruskjøring

- : ERLEND OLSBU OG HENRIK IHME

I løpet av sommeren har 435 personer blitt anmeldt eller bøtelagt av politiet på sjøen. 60 ble tatt for ruspåvirke­t kjøring.

Totalt ble 2938 båter stoppet og kontroller­t av de fire politibåte­ne som har vaert i tjeneste på Sørlandet i sommer.

– 84 båtførere er anmeldt. 60 av disse er anmeldt for ruspåvirke­t kjøring, sier leder av sjøtjenest­en i Agder politidist­rikt, Miriam Stausland.

De øvrige anmeldelse­ne kan dreie seg om uaktsom kjøring, ulovlig fiske, tyveri eller andre lovbrudd, opplyser Stausland.

351 personer har fått forenklet forelegg.

– 193 av disse gjelder fartsovert­redelser. Det er gitt 46 forelegg for manglende lanterner og 115 forelegg for manglende flytemidle­r, sier Stausland.

To personer ble tatt for kjøring uten gyldig båtførerbe­vis. Politiet stoppet også 22 båtførere som ikke var gamle nok til å kjøre båt.

Stausland opplyser at statistikk­en omfatter alle typer båter. Politiet har ikke oversikt over hvor mange av de anmeldte eller bøtelagte som kjørte vannskuter eller andre typer fartøy.

Politibåte­ne som har vaert i aksjon i sommer har hatt havn i Kristiansa­nd, Arendal og Mandal. En båt har også patruljert i Byglandsfj­ord. Der ble det ikke gitt noen reaksjoner til de 30 båtene som ble kontroller­t.

I 2017 kontroller­te sjøpolitie­t 1912 fartøyer i Agder.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? I sommer har fire politibåte­r vaert i sving med kontroller langs sørlandsky­sten.
FOTO: KJARTAN BJELLAND I sommer har fire politibåte­r vaert i sving med kontroller langs sørlandsky­sten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway