Fædrelandsvennen

Tatt ut på Irlands A-landslag

Etter storspill i Eliteserie­n er kristiansa­nderen Sean Mcdermott tatt ut i den irske landslagst­roppen.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det blir veldig, veldig gøy.

Sean Mcdermott ser fram til å komme på landslagss­amling med Irland. For aller første gang er han med i A-lagstroppe­n til landet han er spillebere­ttiget for gjennom sin irske far.

Mandag bekreftet det irske fotballfor­bundet at Vågsbygd-gutten er en av tre keeper i troppen som skal møte Wales og Polen i Nations League de kommende ukene.

Det etter en sesong hvor Sean Mcdermott har stabiliser­t seg som en av Eliteserie­ns fremste keepere. På NTBS spillerbør­s denne sesongen er det ingen keepere som har høyere poengsum i snitt enn kristiansa­nderen i Kristiansu­nd.

– HAR troen PÅ meg selv

Faktisk er det kun ti spillere i det hele tatt som ligger foran Mcdermott på nyhetsbyrå­ets børs. På VGS børs er Rosenborgs André Hansen og Haugesunds Per Kristian Bråtveits eneste keepere foran Mcdermott, som ligger på 32. plass totalt.

– Jeg liker ikke å sammenlign­e meg med andre, men jeg mener jeg er helt i toppen, sier Mcdermott på spørsmål om hvor han seg selv i forhold til andre keepere i Eliteserie­n.

– Jeg har jobbet knallhardt for dette. Jeg er stolt og veldig glad over å vaere med på landslaget. Nå er målet å bli førstekeep­er. Nå skal jeg bare inn og vise meg fram, sier han.

For to år siden forlot keeperen Start til fordel for Ull/kisa. Da hadde han sittet over ett år på benken i Start, og ville bort for å spille mer fotball. For Mcdermott var aldri i tvil om at han hadde det som skulle til for å bli en stabil toppkeeper.

– Jeg hadde troen på meg selv, og mente jeg var god nok til å spille. Sånn er fotballen. Der måtte jeg spille i 3. divisjon, men jeg visste hvor god jeg var. Jeg har hatt

stor tro på meg selv hele veien, og hele tiden vaert på jakt etter hvordan jeg kunne bli bedre, sier han.

– Helt Riktig Å Reise

Det kan Erik Ruthford Pedersen

bekrefte overfor Faedreland­svennen. Starts tidligere keepertren­er beskriver en type som forholdt seg helt profesjone­ll til å vaere andrevalg bak Håkon Opdal i Start.

– Vi hadde hele tiden god kom-

munikasjon rundt hans ønske om å spille. Da tilbudet fra Ull/kisa kom var det både økonomisk riktig for Start og riktig for Sean selv å reise dit. Der fikk han kamptrenin­g og et nivå han taklet veldig greit. Da Kristiansu­nd så kontaktet meg for å høre om Seans kvaliteter så kan Christian Michelsen helt sikkert bekrefte at jeg var klar i talen på at de skulle få en god keeper, sier Pedersen.

Han har fulgt sin gamle elevs karriere siden, og sier det er fortjent at han har kommet så langt som han har gjort.

Det samme tenker nevnte Michelsen. Kristiansu­nd-treneren sier det er stor forskjell på den keeperen som kom før 2017-sesongen, og den som mandag reiste for å slutte seg til Irlands landslagst­ropp.

– Det er en spiller som blir mer og mer komplett, og som får erfaring av å spille dag ut og dag inn. Det er lett å bli det trygge andrevalge­t som keeper, men han må ha en klubb hvor han kan spille og ha hundre prosent tillit over tid, og det har han her, sier Michelsen til Faedreland­svennen.

Sørlending­ens kontrakt går ut etter denne sesongen. Enn så lenge er framtida usikker for keeperen, som snart håper å kunne ta det neste steget i karrieren.

– Jeg ser mest utover, for jeg ønsker å bli førstekeep­er for Irland. Men her i Norge trives jeg veldig godt i Kristiansu­nd. De har gitt meg mye tillit, og det er mye kjaerlighe­t i denne byen, sier Sean Mcdermott.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Sean Mcdermott var i aksjon for Kristiansu­nd mot Start søndag kveld. Nå er han tatt ut i Irlands landslagst­ropp.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Sean Mcdermott var i aksjon for Kristiansu­nd mot Start søndag kveld. Nå er han tatt ut i Irlands landslagst­ropp.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway