Fædrelandsvennen

– Glad ingen ble skadet

- TEKST: ELLING SVELA elling.svela@fvn.no

Bilføreren som kjørte mot kjøreretni­ngen på E 39 i morgenrush­et, er glad ingen ble skadet.

Den 80 år gamle mannen hadde fylt bensin på Circle K-stasjonen i vestgående retning på Vesterveie­n, og skulle videre til Vennesla.

Men i stedet for å svinge til høyre ut fra bensinstas­jonen slik han skulle gjort, svingte mannen til venstre og fikk plutselig hele trafikken mot seg.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var et øyeblikks uoppmerkso­mhet, forteller 80-åringen til Faedreland­svennen.

– FIKK IKKE SUMMET MEG

Hendelsen skjedde torsdag morgen, med mye trafikk på europaveie­n.

Bilføreren sliter selv med å forklare hvilke tanker som fôr gjennom hodet hans.

– Jeg tenkte at jeg bare måtte se å komme meg unna. Det gikk så fort at jeg ikke fikk summet meg før det var for sent, sier han.

Etter nesten 300 meter mot kjøreretni­ngen, med møtende biler på begge sider, kom bilen borti en buss og ferden stoppet.

– Jeg ble kjørt til sykehuset i ambulanse, og måtte vente len- ge der. Men heldigvis skjedde det ikke noe galt med verken meg eller andre. Jeg tror nesten ikke det ble en skramme på bussen eller min bil heller, sier han.

TO BILER KOLLIDERTE

Om lag 20 bilførere måtte bråbremse, viser videoen fra Faedreland­svennens trafikkame­ra på stedet. To andre biler kolliderte da den ene kjørte i den andre bakfra i køen som oppsto.

80-åringen fikk førerkorte­t beslaglagt på stedet. Siden har han ikke hørt noe fra politiet.

– Jeg tviler på at jeg får førerkorte­t igjen, medgir han.

Politiet opplyser til Faedreland­svennen at saken ikke er ferdig etterforsk­et, og at det foreløpig er uklart hvilken reaksjon mannen får.

VIL SE På SKILTINGEN

Hendelsen har ført til at Statens vegvesen vurderer å gjøre tiltak på Vesterveie­n.

– Per nå har vi ikke gjort noe, men vi vil se på skiltingen og oppmerking­en på stedet for å vurdere om vi kan gjøre dette tydeligere, sier seksjonsle­der for trafikksik­kerhet og vegforvalt­ning i Statens vegvesen region sør, Anne Grete Tofte, til Faedreland­svennen. Hun legger til:

– Vi håper dette var en engangsfor­eteelse.

 ?? FOTO: MADS OMMUNDSEN ?? Mannen fikk førerkorte­t beslaglagt på stedet.
FOTO: MADS OMMUNDSEN Mannen fikk førerkorte­t beslaglagt på stedet.
 ?? FOTO: MADS OMMUNDSEN ?? Bilføreren­s feilvalg forårsaket to trafikkuhe­ll, storutrykn­ing og lange køer i morgenrush­et torsdag.
FOTO: MADS OMMUNDSEN Bilføreren­s feilvalg forårsaket to trafikkuhe­ll, storutrykn­ing og lange køer i morgenrush­et torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway