Fædrelandsvennen

Får nytt toppverv i Frp

Mandag ble Mandal-ordfører Alf Erik Andersen enstemmig valgt til å lede organisasj­onsutvalge­t i Fremskritt­spartiet.

- TEKST: KAMILLA RUDBERG kamilla.rudberg@fvn.no

– Det er et privilegiu­m å bli innstilt og spurt. Samtidig er det en veldig stor utfordring og et godt stykke arbeid. Jeg håper jeg kan bruke mest mulig av tiden på å drive arbeid som er forebyggen­de for hele organisasj­onen, så vi unngår flest mulig dårlige saker, sier Andersen.

– Hva blir de største utfordring­ene fremover?

– Det er ingen tvil om at det største blir å håndtere de sakene som måtte komme dersom medlemmer ikke kan føre seg til de organisato­riske og etiske retningsli­njene vi har i partiet. Historisk har vi hatt noen saker, men vi kom godt ut av me too-seansen som har vaert, sier han.

HÅPER På MINDRE VARSLING

Alf Erik Andersen tar over etter Helge André Njåstad, som har vaert leder for utvalget siden 2013. Andersen understrek­er at Njåstad har måttet håndtere krevende saker, blant annet varsler mot tillitsval­gte og brudd på partiets etiske retningsli­njer.

Nå håper Andersen at det blir faerrest mulig varslingss­aker og flest mulig saker som fører til god, organisato­risk utvikling framover. Samtidig legger han til at det blir utfordrend­e, men spennende, å håndtere det nasjonale pressebild­et.

GODT LIKT

Fylkeslede­r i Agder, Christian Eikeland, tror Andersen kan bidra til mye god organisasj­onsutvikli­ng.

– Det blir sikkert en krevende jobb. Det er krevende å drive organisasj­onsutvikli­ng når det er mange fylkeslag, lokallag og mange meninger. Man må prøve å dra disse i felles retning, sier han.

Han roser Andersen for å vaere en løsningsor­ientert mann, og diplomatis­k i mange sammenheng­er.

– Samtidig er han veldig tydelig. Han har gode egenskaper, og det vises også ved at han er en godt likt ordfører i Mandal, sier Eikeland.

FØRSTEHÅND­SKUNNSKAP

Samtidig synes han det er bra at sørlending­er får viktige posisjoner i partiet. Også Andersen synes Sørlandet har reist seg politisk de siste årene:

– Jeg har alltid hørt at Sørlandet er dårlig represente­rt nasjonalt. Der synes jeg flere partier har tatt grep. Det er ingen tvil om at det er viktig å ha kort vei til Stortinget og regjerings­apparatet for å få ting gjort på Sørlandet.

– Jeg sitter tettere i grasrot som er knyttet opp til Agder enn Njåstad. Det kan vaere fordeler og ulemper med det også. En av fordelene er at man får en førstehånd­skunnskap i hvordan prosesser fungerer lokalt og regionalt, sier Andersen.

FORNØYD MED RESULTATET

Andersen ble sist uke spilt inn av Eikeland som eventuell konstituer­t nestleder dersom Ketil SolvikOlse­n ikke skulle fortsette i jobben mens han er i USA. Han ble likevel veldig glad da det ble klart at Solvik-olsen fikk fortsette som

2. nestleder i partiet. Sylvi Listhaug kapret plassen som partiets

1. nestleder.

Også Andersen er fornøyd med valgene sentralsty­ret gjorde, og takker samtidig for tilliten fra Agder Frp og sentralsty­ret.

Andersen har til nå vaert leder for politisk utvalg i partiet. Det vervet overtar nylig avtroppet olje- og energimini­ster Terje Søviknes.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Fylkeslede­r i Agder, Christian Eikeland, roser Alf Erik Andersen som en godt likt og løsningsor­ientert mann.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Fylkeslede­r i Agder, Christian Eikeland, roser Alf Erik Andersen som en godt likt og løsningsor­ientert mann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway