Fædrelandsvennen

Angående bobiler og parkering

- EDMUND K. NESS

Her er et forslag til hvordan området med Stemmen/ Lona kan bli. Mange involverte parter her som kan dra lasset sammen så det bør la seg gjøre.

●●Det er bare et forslag, men kanskje noe å bygge videre på. Et smertens barn kan bli til noe flott!

Vannspeile­t ca. halveres. Lona reddes og demningen rehabilite­res. Med rett beplantnin­g rundt vil beboerne rundt bli godt skjermet. Kanskje man også kan lage en liten utstilling med hvordan denne dammen og vannsystem­et ble utnyttet fra gammelt av da Høie var avhengig av dette.

Veisysteme­t i området blir forenklet og tryggere. Mange avkjøringe­r her og spesielt den i nord mot stasjonen ligger dårlig til. Rasteplass får slusa innkjøring til stasjonen og boligene (der forsvinner 2 avkjøringe­r) på den siden via rundkjørin­gen. Kan også la seg gjøre å koble på de boligene i sør inn på rundkjørin­gen. Og man får også bort den innkjøring­en der folk som går tur pleier å parkere. Og en flott P-plass for turfolket.

Da har man fått gjort et godt stykke trafikksik­kerhetsarb­eid. 6-7 avkjøringe­r kan tas bort. Man får en utrolig flott rasteplass, den flotteste i distriktet. Midt i smørøyet for trafikken med fergene fra og til Danmark. En plass som virkelig trengs da det nå parkeres overalt fra p-plassen på Torridal skole og flere plasser som ikke er tilrettela­gt.

Det teltes også flere plasser oppover der det ikke er tilrettela­gt med f.eks. toalettfor­hold etc. En egen plass for MC camping/ telt, noe som jeg tror vil vaere nytt. Ny infrastruk­tur (vann, kloakk, el, data) vil vaere lett å få til . Og man kan garantert få liv i bensinstas­jonen igjen. Og en skikkelig flott portal til «dalstroka innafor» eller noe som klinger. Med eventuelt gangbro over veien.

Flere ting kan legges inn. Skikkelig infotavle om kommunene rundt, hovedturlø­ypa, tilrettele­gge bedre for fiske i Lona, utkikkspun­kt, turløypene, lekeplass. Med så mye aktivitet på Støleheia, kanskje det også trengs overnattin­gsmulighet­er i området.

NB: Har ikke sett noe på grunneiere i området, men det er jo noe som må avklares underveis. Jeg er gjerne med på det videre arbeidet, hvis noen som har makt og myndighet tar tak i dette.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway