Fædrelandsvennen

Blir kommersiel­l sjef ved SKMU

- TORGEIR EIKELAND

Eldbjørg Dahl er nyansatt kommersiel­l sjef ved Sørlandets kunstmuseu­m.

Eldbjørg Dahl har tidligere vaert markedssje­f ved Kilden og tiltrer nå en ettårig prosjektst­iling ved SKMU som kommersiel­l sjef. Dette ifølge en pressemeld­ing sendt ut av museet mandag ettermidda­g.

– Vi er svaert fornøyde med at hun har takket ja til stillingen og vet at hun vil tilføre oss ny og verdifull kompetanse. Vi hadde flere og interessan­te kandidater til stillingen. Etter en grundig prosess er vi både glade og stolte over å ha fått en så kompetent person med oss på laget, sier direktør Reidar Fuglestad i pressemeld­ingen.

Det var ved forrige styremøte 20. juni styret i SKMU ga grønt lys for å ansette en kommersiel­l sjef for ett år. Problemer med å oppfylle ambisjonen­e for besøkstall og behovet for å avlaste direktør Fuglestad har vaert noe av motivasjon­en for ansettelse­n.

I styreproto­kollen står det: «Styret ser viktighete­n av å få ansatt kommersiel­l sjef så raskt som mulig og godkjenner at denne stillingen prosjektan­settes fra august 2018, i førsteomga­ng med en tidsramme på ett år».

– Det er fantastisk inspireren­de å innta stillingen som kommersiel­l sjef i Skmu/kunstsilo. Dette forteller oss at en ny tid og et utvidet verdisyn er på vei inn i det offentlige kunstlivet og at SKMU er fremoverle­nte og tar innover seg fremtidens utfordring­er for et kunstmuseu­m, sier Eldbjørg Dahl i mandagens pressemeld­ing.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway