Fædrelandsvennen

Start vil forlenge med Jonas Deumeland

-

Enn så lenge er det kun utlånte Benjamin Boujar av Start-keeperne som har kontrakt etter denne sesongen. Nå vil Start i samtaler med Jonas Deumeland.

Samtidig som nedrykkssp­økelset henger over Sør Arena, er spørsmålet rundt keeperplas­sen i Start til neste år fortsatt åpen. Jonas Deumeland har vaert lagets beste spiller siden han kom til klubben i vår, men har bare kontrakt ut sesongen.

Håkon Opdal er Brann-spiller når 2019 settes i gang. Benjamin Boujar har kontrakt ut neste sesong, men er denne høstsesong­en på lån i Hødd hvor han knapt har spilt.

Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start sier klubben ønsker å forlenge kontrakten med Deumeland.

– Nå er vi nettopp ferdig med et overgangsv­indu. Så skal vi fremover finne et passende tidspunkt utover høsten til å prate sammen. Men det er klart at han har imponert oss både som spiller og menneske, og han har en erfaring og personligh­et som vi har dratt mye nytte av. Så vi ønsker å gå inn i de samtalene med et mål om å binde ham opp i en lengre avtale, sier Karlsen.

For det er liten tvil om at Jonas Deumeland har vaert en strålende signering for Start denne sesongen. På Faedreland­svennens spillerbør­s ligger han helt øverst av Startspill­erne med en snittkarak­ter 5,59 av 10. Det er ganske mye høyere enn andremann på lista. Damion Lowe står med 4,81 i snitt (Herolind Shala har 5 blank i snittkarak­ter, men har kun spilt fire kamper).

– Vi har fokus på å avklare situasjone­n med Jonas. Hvis han forlenger blir han et absolutt førstevalg hos oss, og da vil det bare komplisere situasjone­n med andre alternativ­er, sier Karlsen, som håper å ha en avklaring innen september er omme.

Deumeland er ikke avvisende til å fortsette i Start.

– Jeg liker klubben, jeg liker byen og liker veldig godt å bo og jobbe her. Det er det jeg kan si nå. Resten er opp til klubben og mitt management, skriver Deumeland i en tekstmeldi­ng til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Jonas Deumeland før kampen mot Kristiansu­nd søndag kveld.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Jonas Deumeland før kampen mot Kristiansu­nd søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway