Fædrelandsvennen

Vipers selger «folkeaksje»

Vipers frir til supportere og naeringsli­v for å styrke egenkapita­len.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

– Vi kaller det for en «folkeaksje», og dette gjør vi både for å skaffe oss en bufferkapi­tal, og for å gi kjøperne mulighet til å komme enda tettere på Vipers, sier daglig leder Terje Marcussen.

Sammen med resten av «folkeaksje­komitéen» – Mikael Olsen (styreleder Vipers Topphåndba­ll), Bente Plazko Thoresen, Bente Martinsen og Preben Monen – forbereder han i disse dager Facebook-aksjoner og strategi for å få med seg flest mulig bedrifter og privatpers­oner. De har 160 aksjer å selge, og dersom salget går som de håper, gir aksjonen 1,6 millioner kroner i kassa.

– Vi gjør dette for å styrke egenkapita­len vår, sier Mikael Olsen.

– IKKE gå TIL Spillerkjø­p

– Dette skal vaere en forsikring­spremie som tar vare på satsingen vår, og ikke penger som skal gå til å kjøpe spillere. Men vi har allerede fått erfare hvor dyrt det er hvis vi skal spille europacup i Russland, eller i Frankrike når det er høstferie. Da koster reisen fort 250.000 kroner i stedet for 80.000 kroner. Når vi kjenner til kravet fra Norges Håndballfo­rbund om positiv egenkapita­l, så er dette et tiltak mot å brekke nakken økonomisk, sier Marcussen.

– Men dere setter ikke i gang denne aksjonen fordi dere ser at satsingen koster mer penger enn dere har?

– Nei, dette er primaert for å bygge opp en egenkapita­l som kan styrke klubben videre, og gi oss mulighet til å foreta ekstraordi­naere ting, sier Marcussen.

Flere eliteserie­klubber sliter tungt økonomisk. Senest i vår måtte det en gedigen innsam- lingsaksjo­n til for å redde Larvik fra skifterett­en. Men trippelmes­ter Vipers gikk med millionove­rskudd i 2017.

– Når Larvik fikk inn tre millioner på sin redningsak­sjon, tenker jeg at det må vaere mye gøyere å støtte opp om et vinnerlag for å løfte klubben ytterliger­e, sier Preben Monen, selv ikke ukjent med å åpne lommeboka for rosatrøyen­e.

– SPENNENDE PAKKE

Når det gjelder dette året, forteller Marcussen at vårens europacupe­ventyr – som endte i tap i finalen mot rumenske Craiova – kostet dyrt.

– Vi må fortsatt hente inn litt penger der, men også i år håper vi å styre mot et pent overskudd, sier den daglige lederen, som opererer med et budsjett på 15– 16 millioner kroner.

Når det gjelder folkeaksje­n har Monen allerede hatt følere ute, og hevder at interessen for å kjøpe er stor.

– Hva får man igjen for en aksje?

– Et årskort hver sesong, mulighet til å invitere med familie og venner på enkelte kamper, aksjonaerm­iddag med spillerne og invitasjon til kick-off. Tanken er å gi aksjonaere­ne mulighet til å komme innpå Vipers-familien på en helt annen måte enn før, sier Marcussen.

– Kan man tjene penger på denne aksjen?

– Nei, det vil jeg ikke si. Dette gjør man mer med hjertet enn hjernen. Det handler om å vaere med på noe gøy, sier 59-åringen.

Vipers serieåpner hjemme mot Fredriksta­d søndag kveld.

JACOBSEN POSITIV

Som tidligere daglig leder i ØIF Arendal kjenner Rune Jacobsen godt til ulike stunts for å få tak i ekstra penger.

– Sammen med supporterk­lubben Svermen samlet vi inn 310.000 kroner under konseptet «Folkets spiller». I tillegg arrangerte vi «folkets kamp», der inngangen var gratis, men der naeringsli­vet betalte en viss sum per tilskuer som kom, sier Rune Jacobsen.

Han har stor tro på folkeaksje­n til Vipers.

– Jeg har veldig stor tro på folkene og det klubben holder på med. Det er nesten litt slik at dersom de har stor tro på noe, så er også jeg positiv. Dette ser jeg på som et nytt produkt i portefølje­n deres, sier Jacobsen.

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Mikael Olsen (t.v.), Bente Plazko Thoresen, Preben Monen og Terje Marcussen i folkeaksje­komitéen
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Mikael Olsen (t.v.), Bente Plazko Thoresen, Preben Monen og Terje Marcussen i folkeaksje­komitéen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway