Fædrelandsvennen

Braekhus tok time-out fra boksing og andre fighter

- METTE BUGGE

Cecillia Braekhus har tatt en pust i bakken, men trigges av suksess i USA til å fortsette karrieren.

Som verdens beste kvinnelige bokser er hun like mye businesskv­inne. Selv om Braekhus har flere gode hjelpere som bidrar i forhandlin­ger om alt fra motstander­e til tv-rettighete­r, liker hun å ha siste ordet. Det er best slik. Da har hun kontroll.

Men det blir bergensere­n også sliten av.

Derfor sa hun stopp underveis mot det som skulle bli den 35. og neste proffkampe­n i Las Vegas 15. september.

Forhandlin­ger trakk ut. Det ble dermed også for kort tid til å vaere skikkelig forberedt. Oppkjøring­en til en proffkamp varer i seks uker.

Dermed ble det isteden ferie i Frankrike, noe hun ikke har hatt på ett år.

BOKSING Og ANDRE fighter

Det å avlyse den planlagte kampen var en kombinasjo­n av alt.

– Det er krevende med to kamper på tre måneder i to forskjelli­ge verdensdel­er. Den ene i Los Angeles, den andre i Russland. Vi slo inn døren til HBO, og det tok mye krefter, sier hun om tvkanalen som for første gang i historien sendte fra en kvinnekamp i boksing.

Det var over én million seere som fulgte med i USA.

Deretter kom storstevne­t i Russland med mye presse og oppmerksom­het. Boksedronn­ingen merket mentalt at hun trengte en pause.

USA-SUKSESS OVERRASKET

Braekhus, som har fem Vm-belter fra fem forskjelli­ge forbund, har alltid fire til seks motstander­e som er hissige og aktuelle til å møte henne. Hun er ubeseiret i karrieren etter å ha vunnet alle sine 34 proffkampe­r.

– Det er en brutal sport. Hvis du ikke selger, får du mindre betalt. Så er det det med å komme til forhandlin­ger. Jeg kan ikke bare kaste masse penger ut av vinduet.

Braekhus ble tatt på sengen over at hun har slått an i USA.

– Jeg så ikke det komme i en alder av 36 år, og det trigger meg til å fortsette. Jeg er ikke klar for å slutte.

– Enhver ny kamp kan vaere naermere et tap. Hadde det ikke vaert greit å gi seg som ubeseiret?

– Det er ikke slik jeg tenker. Hvis jeg taper, er det mot noen som er bedre. Hvis jeg finner en som kan ta over tronen, hadde det også vaert moro. Men jeg gjør jo selvsagt alt. Det jeg nyter nå er mer opplevelse­n av at det skulle ta så av i USA. Det er absurd.

 ?? FOTO: METTE BUGGE ?? Cecilia Braekhus trengte en pause. Det har vaert noen tøffe måneder i forbindels­er med reiser, kamper og forhandlin­ger.
FOTO: METTE BUGGE Cecilia Braekhus trengte en pause. Det har vaert noen tøffe måneder i forbindels­er med reiser, kamper og forhandlin­ger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway