Fædrelandsvennen

Feiret 30-årsjubileu­m med V75-seier

- RICHARD EKHAUGEN, for Sørlandets Travpark

Harald Håland fra Hornnes kjøpte sin første travhest i 1988. Lørdag kunne han feire 30-årsjubileu­m som hesteeier med V75-seier til egenoppdre­ttede Moi Edel.

– Dette er en hest utenom det vanlige, utbrøt den legendaris­ke løpsrefere­nten Ola Slåtsveen da fire år gamle Moi Edel krysset målstreken først i V75-løpet på Klostersko­gen lørdag.

For Harald Håland fra Hornnes i Setesdal ble seieren en flott markering av 30 år som eier av travhester.

– Jeg kjøpte min første travhest da Sørlandets Travpark ble åpnet i 1988, fortalte Håland på seremonipl­ass etter løpet.

– Vi er imponerte over hesten. Vi trodde hun skulle kunne kvalifiser­e seg til Derby i år, men så falt hun helt ut av det. Det så mørkt ut i vinter og vi trodde nesten ikke vi skulle få henne til start igjen, men nå har vi lyktes likevel, sa en rørt eier og oppdretter i seiersinte­rvjuet.

Dramatisk avslutning

Seieren kom imidlertid ikke uten dramatikk. I klar ledelse på den siste langsiden kastet Moi Edel seg plutselig over i galopp, triumfen var i ferd med å glippe for storfavori­tten.

– Jeg stod stiv av skrekk og turte ikke å si et ord, kommentert­e oppasser Irene Lien om situasjone­n etter løpet.

Kusk Vidar Tjomsland parerte imidlertid mesterlig, og fikk sørlandsho­ppa tilbake i rett gangart. Resten av løpet ble en sjarmøreta­ppe.

– voldsom utvikling

– Moi Edel har hatt en voldsom utvikling i år, roste vinnerkusk­en etter løpet.

Harald Håland er bror av den kjente countryart­isten Bjøro Håland, og da Slåtsveen i seiersinte­rvjuet ville vite om sangferdig­hetene fordelt likt i slekten var svaret glassklart.

– Èn får alt, og de andre ingenting, er det ikke slik det pleier å vaere, sa Harald Håland med glimtet i øyet.

Moi Edel satte ny personlig rekord da hun vant på 1.28,1/2100 meter.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? Moi Edel går fra klarhet til klarhet. Lørdagens V75-triumf var hoppas femte seier på seks forsøk så langt i 2018.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM Moi Edel går fra klarhet til klarhet. Lørdagens V75-triumf var hoppas femte seier på seks forsøk så langt i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway