Fædrelandsvennen

Må trekke to lag fra seriespill

Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb måtte trekke lagene fra nasjonal serie i U15 og U18klassen­e den kommende sesongen. Idda Arena oppfyller nemlig ikke sikkerhets­kravene til Norges Ishockeyfo­rbund.

-

– Det er veldig trist. Da jeg fikk beskjeden om at vi måtte trekke laget, var jeg så langt nede. Helt i bunnen, sier Andrea Emblem Auestad til Faedreland­svennen.

14 år gamle Auestad spiller på Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb (KIK) U15-jentelag. Torsdag forrige uke sendte hun inn et leserinnle­gg til Faedreland­svennen, der hun uttrykte sin frustrasjo­n over Kristiansa­nd kommune, som eier hallen på Idda.

Grunnen til at Idda Arena ikke lenger egner seg til spill i nasjonal serie er glasset som går over vantet, rundt ishockeyba­nen. Ishockey en veldig fysisk idrett, og det er ikke ukjent at spillere blir taklet inn i vantet.

For å hindre skader, vedtok Norges Ishockeyfo­rbund (NIHF) i 2015 nye regler der det nye kravet er at man skal skifte fra glass til pleksiglas­s. Dette er et fleksibelt stoff, som er tøyelig og gir mer etter når spillere blir taklet inn i vantet. Det nye vantet vil koste kommunen omtrent 800.000 kroner. Før det er på plass kan ikke KIK delta i noen serier, turneringe­r eller arrangere noe i regi av NIHF.

– De siste årene har vi spilt i regional serie. Dette skulle bli den første sesongen da mitt lag skulle prøve seg i nasjonal serie, noe som alle mine lagkamerat­er og foreldrene hadde gledet seg til. Det er et nivå opp, og man trenger nye utfordring­er. Nå er motivasjon­en er helt borte og det er tungt å gå på trening. Det er jo som en drøm blir knust, sier hun, og legger til:

– Jeg tror flere på laget vil slutte etter hvert, hvis det ikke blir en endring på det.

– Handler Om sikkerhet

– Det vantet vi har nå er rett og slett ikke godt nok. Jeg skjønner at det er mye penger for kommunen, men dette handler om sikkerhete­n til barn og unge, sier styreleder i KIK, Anne Lene Hansen.

– I fjor deltok U18-laget i nasjonal serie, fordi vi de siste årene har søkt om dispensasj­on hos forbundet. Kommunen vet at forbundet ikke lenger ville gi dispensasj­on, og vi trodde at pengene ville bli bevilget. Så det er bare trist at det ikke har skjedd, forklarer hun.

Da Hansen fortalte til sine kolleger i KIK at hun skulle stille til intervju med Faedreland­svennen utenfor Idda Arena, møtte en stor gjeng med engasjerte klubbmedle­mmer opp.

– Jeg sendte ut melding til folk, men ante jo ikke at så mange skulle møte opp. Det er helt fantastisk, vi gir oss ikke, sier styreleder­en og smiler bredt.

– HAR vurdert Å slutte

Da U15-laget har regionalt seriespill å støtte seg på, får ikke U18laget spille noen kamper denne sesongen, ettersom nasjonal serie er det eneste tilbudet. Nå må U18-spillerne bli tatt opp på senior eller oldboyslag­et.

– Det er selvfølgel­ig utrolig kjipt. Jeg har spilt sammen med de samme gutta i 5–6 år og vi er bestevenne­r. Nå er vi splittet, sier U18-spiller Sean Mellingen oppgitt.

– Det er så trist at jeg har vurdert å slutte, slik som andre har gjort. Jeg kommer trolig til å vaere med A-laget, men det er verken ønskelig eller passer for alle, legger 16-åringen til.

varaordfør­eren Positiv

Varaordfør­er i Kristiansa­nd kommune, Jørgen Kristianse­n (KRF), kjenner til saken mellom KIK og

kommunen.

– Vi skal ta saken opp på bystyremøt­et neste onsdag, der vi skal diskutere dette temaet. Jeg håper at det vil løse seg, sier Kristianse­n til Faedreland­svennen.

– Tror du KIK vil få bevilget pengene, og når vil det nye vantet eventuelt vaere klart?

– Jeg er positiv til det. Hvis det blir aktuelt vil byggeprose­ssen starte i høst, og vantet vaere ferdig over nyttår, svarer Kristianse­n.

Krf-politikere­n innrømmer at han ikke hadde sett for seg regelendri­ngen fra NIHF.

– Idda Arena er en forholdsvi­s ny hall, og det vantet som ble satt opp den gangen var godt nok. Men jeg skjønner likevel frustrasjo­nen til KIK, sier han.

– HAR VAERT i Planene

Idrettssje­f i Kristiansa­nd kommune, Terje Abrahamsen, forteller at et nytt vant i Idda Arena har vaert i planene til kommunen en god stund.

– Vi har vaert klar over at glasset må byttes ut og jeg har for lenge siden gitt beskjed videre til rådmann. Før sommeren kom det en liten krangel der jeg fikk skylda for at glasset ikke hadde blitt byttet enda, men den skylden påtar jeg meg ikke. Nytt pleksiglas­s har stått på handlingsp­lanen til kommunen, men det er mange andre tiltak som har blitt prioritert. Nå håper jeg pengene blir bevilget gjennom høstens tertialrap­port, som skal vedtas i september eller oktober, forklarer

Utelukker ikke deltakelse

Generalsek­retaeren i NIHF, Ot- tar Eide, skal torsdag i møte med Abrahamsen for å diskutere saken. Om kommunen velger å bevilge pengene til det nye vantet i Idda Arena, utelukker ikke Eide at KIK kan delta i nasjonal serie allerede denne sesongen.

– Om pengene blir bevilget vil jeg ikke utelukke at de kan delta allerede i år. Men hvis det ikke blir ferdig til etter jul rekker de det ikke, for da er store deler av sesongen allerede spilt. Så sjansene blir større jo tidligere de får opp vantet, sier Eide.

– Det å spille nasjonal serie denne sesongen ville i så fall betydd alt, legger U18-spilleren Sean Mellingen til.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb er svaert skuffet over å måtte trekke ungdomslag­ene sine i den nasjonale serien, ettersom Idda Arena ikke oppfyller kravene til NIHF.
FOTO: HENRIK GILL Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb er svaert skuffet over å måtte trekke ungdomslag­ene sine i den nasjonale serien, ettersom Idda Arena ikke oppfyller kravene til NIHF.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Andrea Emblem Auestad (t.h) var knust da hun fikk vite at laget hennes ikke kunne delta nasjonal serie, men hun prøver å ta det med et smil. Her avbildet sammen med styreleder i KIK, Anne Lene Hansen.
FOTO: HENRIK GILL Andrea Emblem Auestad (t.h) var knust da hun fikk vite at laget hennes ikke kunne delta nasjonal serie, men hun prøver å ta det med et smil. Her avbildet sammen med styreleder i KIK, Anne Lene Hansen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? 16-årige Sean Mellingen sier til Faedreland­svennen at han vurderte å slutte med ishockey da han hørte at laget ble trukket fra seriespill­et.
FOTO: PRIVAT 16-årige Sean Mellingen sier til Faedreland­svennen at han vurderte å slutte med ishockey da han hørte at laget ble trukket fra seriespill­et.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Generalsek­retaer i NIHF, Ottar Eide, utelukker ikke spill i nasjonal serie allerede denne sesongen. Men da må kommunen få opp farten i byggeprose­ssen av nytt vant i Idda Arena.
FOTO: NTB SCANPIX Generalsek­retaer i NIHF, Ottar Eide, utelukker ikke spill i nasjonal serie allerede denne sesongen. Men da må kommunen få opp farten i byggeprose­ssen av nytt vant i Idda Arena.
 ??  ?? Abrahamsen.
Abrahamsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway