Fædrelandsvennen

Vna ut av sentrum

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

ne vist fram.

– Tanken var å se på potensiale­t og hvilken utnyttelse vi kunne få. Resultatet viste gode tilknytnin­ger til Kvadrature­n og kanalløsni­nger som gav god sikt. Det viste også grønne løsninger og hvordan man kunne opparbeide attraktive områder i tilknytnin­g til sjø, sier Erik Sandsmark, rådgiver i by- og sammfunnse­nheten i Kristiansa­nd kommune.

REALISME

For mange partier er ikke argumentet om byutviklin­g godt nok. I bystyret har Sp, SV, Demokratne og Miljøparti­et sagt nei til nye havn. Men de må ha med seg noen av de store for å få flertall.

I Frp tviler Stian Storbukås at det er noen realisme i Kmv-tomta.

– Den er skrinlagt nettopp på grunn av faktagrunn­laget. Jeg vil heller vurdert en innlandsha­vn, sier han.

En innlandsha­vn betyr at man ikke håndterer konteinern­e på selve havna, men lenger inne på land. For eksempel på Langemyr.

Jørgen Kristianse­n er overrasket over at det er såpass mange som er positive. Men det skal mer enn en meningsmål­ing til for at han skal si et klart ja til å flytte.

– Det er mange momenter i denne saken. Et av de viktigste er tog. Det veier tungt for oss.

Hvis konteinerh­avna flytter, vil den bli lagt til et sted uten jernbane. Det har fått Bane Nor til å reise innsigelse.

Bystyret skal etter planen behandle saken på sitt møte i oktober.

 ?? UTFØRT AV: RESPONS ANALYSE ?? Meningsmål­ing i Kristiansa­nd 27. – 31. august 2018. Antall spurte: 800. Tallene er avrundet til naermeste hele tall.
UTFØRT AV: RESPONS ANALYSE Meningsmål­ing i Kristiansa­nd 27. – 31. august 2018. Antall spurte: 800. Tallene er avrundet til naermeste hele tall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway