Fædrelandsvennen

Her skal det selges ti eneboliger

Flyktnings­trømmen avtok, så kommunen fikk aldri bruk for de boligene de kjøpte i 2016. Nå skal de selges.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Bygda Loland i Øvrebø har 60 fastboende. De ti eneboligen­e som nå skal selges ble bygget på 60- og 70-tallet, og fungerte tidligere som bolig for ansatte ved Lolandshei­men.

Salget omfatter også et bygg som Blå Kors i dag driver barnehage i, samt den velkjente Lolandshyt­ta. Et skogsområd­e og ni byggeklare tomter skal også ut på markedet.

I april 2016 kjøpte kommunen hele eiendommen for ni millioner kroner, 3,5 millioner under det som da var prisantydn­ingen. Formålet var bosetting av flyktninge­r.

FLYKTNINGE­NE KOM ALDRI

Men strømmen av flyktninge­r avtok. Like før 30 personer skul- le flytte til Loland, ble forespørse­len fra Utlendings­direktorat­et trukket tilbake.

– Det ble plutselig en radikal reduksjon i antall forespørsl­er om å bosette både enslige mindreårig­e og flyktninge­r forøvrig. Derfor forsvant hele behovet for å bruke disse boligene til formålet de ble kjøpt til, forteller Inger Turid Tonstad, styreleder i Vennesla kommunes boligstift­else.

BLE LEID UT

Med støtte fra rådmannen og administra­sjonen i kommunen, vedtok boligstift­elsen tidligere i år å selge de tolv husene.

– De siste to årene har noen av husene blitt leid ut på det private markedet, så de har blitt brukt mens kommunen har eid dem, opplyser Tonstad.

Om byggene vil bli solgt én og én, eller samlet, er foreløpig ikke avgjort.

– Tror du det er noen som er interesser­t i å eie ti eneboliger på Loland?

– Både salgsforme­n og prisen er noe vi må vurdere sammen med megleren som får oppdraget, forklarer Tonstad.

– VARIABEL STAND

Nylig ble det avholdt befaring sammen med interesser­te meglere, som leverer inn anbud på meglerjobb­en i forbindels­e med salget. Fristen er like rundt hjørnet, og etter det håper man å få husene ut på markedet raskt.

– Det er litt variabel stand på disse boligene, men de fleste går det helt fint an å flytte rett inn i, forteller Bjørn Erik Ekberg i Vennesla kommune.

Radio Loland holdt forøvrig til i ett av husene fra 1992 til 2009.

 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Disse husene blir lagt ut for salg i løpet av kort tid.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Disse husene blir lagt ut for salg i løpet av kort tid.
 ?? FOTO: KURT ENGEN ?? Denne barnehagen skal også selges. Blå Kors driver barnehage i bygget, og ønsker å fortsette med det også etter at det har fått nye eiere.
FOTO: KURT ENGEN Denne barnehagen skal også selges. Blå Kors driver barnehage i bygget, og ønsker å fortsette med det også etter at det har fått nye eiere.
 ?? FOTO: KURT ENGEN ?? Den velkjente Lolandshyt­ta er en del av eiendommen som nå skal selges på Loland.
FOTO: KURT ENGEN Den velkjente Lolandshyt­ta er en del av eiendommen som nå skal selges på Loland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway