Fædrelandsvennen

Tiltalt for å ha solgt fiktive varer for over 60.000

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Flere personer skal ha overført opp mot 4500 kroner til en 29-åring fra Agder, som utga seg for å selge mobiltelef­oner og Playstatio­n. De fikk aldri varene de hadde betalt for.

Det er Statsadvok­atene i Agder som har tatt ut tiltalen mot den 29 år gamle mannen.

Gjennom kjøp- og salgsgrupp­er på Facebook og Finn.no skal mannen ha svindlet flere titalls personer fra en rekke steder i landet. 29-åringen skal ha lagt ut informasjo­n om at han blant annet solgte softgunvåp­en, mobiltelef­oner av typen Iphone 7 og Samsung Galaxy, samt Nintendo og Playstatio­n. Mannen skal også ha brukt salgsappli­kasjonene Letgo og Shpock.

I tiltalen kommer det fram at 30 personer fra blant annet Oslo, Karmøy og flere steder i Agder er berørt ved at de overførte penger til mannens bankkonto og via tjenesten Vipps.

Personene skal ha overført beløp på mellom 800 og 4500 kroner, til sammen 61.905 kroner. Kjøperne skal ikke ha fått varene tilsendt etter at de overførte pengene.

«Det tas forbehold om å nedlegge påstand om erstatning til de fornaermed­e», skriver statsadvok­at Jan Tallaksen i tiltalen.

I tillegg til svindelen, er 29-åringen tiltalt for narkotikab­ruk, samt en rekke innbrudd begått i 2016 og 2017.

Det ene forholdet dreier seg om et innbrudd i en dagligvare­butikk i Vennesla der han skal ha stjålet tobakksvar­er til en verdi av 16.500 kroner.

Mannen er også tiltalt for vold og trusler mot politiet.

Det er satt av fire dager til rettssaken i Kristiansa­nd tingrett, som starter 19. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway