Fædrelandsvennen

Har lagt på seg ti kilo

- NTB

Kristoffer Ajer (20) er i ferd med å vokse til som soleklart midtstoppe­rvalg på landslaget. Han veier ti kilo mer enn da han kom til Celtic.

– All honnør til det fysiske støtteappa­ratet og ernaerings­fysiologen i Celtic. Jeg har fått ekstremt tett oppfølging. Det har vaert mye og veldig riktig trening med fokus på eksplosivi­tet, sier Ajer.

Ajer veide 83 kilo da han kom fra Start til Glasgow for to år siden. Siden den gang har han økt vekten med 12 prosent muskler og veier i dag vel 93 kilo. De er fordelt på 196 centimeter.

– Jeg er både sterkere og raskere nå, sier Ajer.

Ajer spiser mye på treningsse­nteret i Lennoxtown utenfor Celtic, men må innimellom til pers over grytene i leilighete­n i byen.

– Nå lager jeg middag selv en del. Det blir suksess noen ganger, men flest ganger bare slik at jeg må stappe det i meg.

Celtic vant søndag sesongens første Old Firm-kamp mot erkerival Rangers. Ajer kan vaere med på å sikre klubben det åttende strake ligagullet i Skottland.

Nordmannen­s plass i startoppst­illingen er udiskutabe­l, og spekulasjo­nene om Ajer og Premier League er allerede i gang.

Tidligere i uka sa Egil «Drillo» Olsen at Ajer hadde forutsetni­nger til å bli bedre enn Brede Hangeland.

– Det er en vanvittig kompliment å få fra den mest suksessrik­e fotballtre­neren vi har hatt i Norge. Men jeg tror det er en veldig lang vei for meg å komme opp på Hangelands nivå og det han gjorde på klubb- og landslag i mange år, sier Ajer.

Norge møter torsdag Kypros hjemme i UEFAS nye nasjonslig­a. Søndag venter kamp borte mot Bulgaria på Ajer og landslaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway