Fædrelandsvennen

– Forslaget er en provokasjo­n

- VEGARD DAMSGAARD

Politikern­e er slett ikke overbevist om at 40 boliger ovenfor Blomsbukta er et bra fortetting­sprosjekt.

Med knappeste flertall (5–4) vedtok by- og miljøutval­get å legge det omstridte leilighets­prosjektet på Kuholmen ut på høring.

– Etter en god diskusjon i partigrupp­a ønsker vi å sende saken på høring, men vi forplikter oss ikke til å stemme for når den kommer til sluttbehan­dling, sa Eirik Dåstøl Langeland (Ap) under debatten torsdag.

Dessuten fikk han utvalget med på å vurdere at den mest eksponerte bebyggelse­n trekkes noe tilbake, og at leilighete­ne blir mindre i gulvareal slik at de også kan tiltrekke seg yngre beboere.

– TRENGER NOEN VILLNIS

Langt fra alle har sans for at grøntperle­n «Blomma» skal tilrettele­gges med turstier, tuftepark og piknikpark.

– Forslaget er en provokasjo­n, mente Marte Rostvåg Ulltveit-moe fra Miljøparti­et De Grønne.

Det er gått seks år siden utvalget sist var på befaring i Blomsbukta og avviste en utbygging. Mdg-representa­nten pekte på at 35 boenheter nå er blitt til 40.

Hun fikk støtte fra KRF, Sp og Demokraten­e i å avvise forslaget. Og da kom et annet parti med samme kulør i stuss:

– Betyr det ikke noe for MDG at strandsone­n blir mer tilgjengel­ig, at det blir lettere å ferdes langs sjøen og at flere kan bruke området, lurte Petter Benestad (V).

– Vi trenger begge deler, både Tangen som er tilrettela­gt for absolutt alle, og så trenger vi noen villnis der humla kan suse, ungene kan klatre og klyve og oppleve vill natur, svarte Ulltveit-moe.

– Må VAERE EN GRENSE

Byplanlegg­erne i kommunen peker denne gang på at trafikksit­uasjonen utbedres, det frigjøres ny strandsone, kvartalsle­keplassen rustes opp, det blir turvei til heia bak og ny kyststi.

– Nasjonale føringer sier at vi skal fortette, men det må vaere en grense. Vi er nødt til å ha noen grønne lunger, også bynaert, mente Ole Magne Omdal (Sp).

Eiendomsin­vestor Jarl Sindland fra Blomsbukta Utvikling AS hadde følgende kommentar til Faedreland­svennen etter møtet:

– Nå fikk vi en gyllen mulighet til å lage en enda bedre plan. Vi skal ta signalene fra alle de politiske partiene på største alvor. Målet vårt er at dette blir sett på som eksempel på god fortetting, både for beboere på Kuholmen og alle oss som bor i sentrale strøk ellers i byen.

Etter høringen kommer planen tilbake for sluttbehan­dling om et par måneder.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: MER ARKITEKTUR/ ARKITEKTKO­NTORET BRODTKORB ?? Det skal vaere en skjerm av vegetasjon mellom bebyggelse­n oppe til høyre og badebukta.
ILLUSTRASJ­ON: MER ARKITEKTUR/ ARKITEKTKO­NTORET BRODTKORB Det skal vaere en skjerm av vegetasjon mellom bebyggelse­n oppe til høyre og badebukta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway