Fædrelandsvennen

Har startet ny etterforsk­ning

– Vi har som mål å løse denne drapssaken, sier ansvarlig jurist, Unni Byberg Malmin.

- CORNELIUS MUNKVIK

Tidligere i år leverte Seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos, den såkalte Cold case-enheten, sin rapport etter å ha gjennomgåt­t drapssaken der Tina Jørgensen ble funnet drept 26. oktober 2000. I rapporten anbefaler Kripos at Sør-vest politidist­rikt iverksette­r videreette­rforsking i et begrenset omfang.

Politimest­er Hans Vik har vaert tydelig på at det er viktig at saken nå ses på med nye øyne.

Det er derfor satt sammen en gruppe som består av etterforsk­ere som ikke tidligere har vaert involvert i saken. Gruppa skal ha base i Sandnes og har så vidt startet arbeidet.

DIALOG MED KRIPOS

Ansvarlig jurist på saken, Unni Byberg Malmin, var før sommeren sammen med representa­nter fra den nyopprette­de etterforsk­ningsgrupp­en i møte med Kripos for å få overlevert saken.

– Her fikk vi en gjennomgan­g både av saken og rapporten som er utarbeidet av Kripos. I forhold til etterforsk­ningen som er anbefalt dreier det seg i hovedsak om taktisk etterforsk­ning og oppfølging av både gamle og nye tips, forklarer juristen.

Den nye etterforsk­ningsgrupp­a vil bestå av 7-8 etterforsk­ere med ulik bakgrunn og kompetanse, i tillegg til ansvarlig jurist. Det tas høyde for at hele eller deler av prosjektet vil pågå frem til sommeren 2019.

– Kripos stiller seg også til disposisjo­n dersom vi har behov for bistand i forbindels­e med saken, opplyser Byberg Malmin.

HELT NYE ØYNE

Byberg Malmin sier til Aftenblade­t at fellesnevn­eren for etterforsk­erne som skal jobbe med Tina-saken er at ingen av dem har jobbet med drapssaken tidligere.

– Alle etterforsk­erne er fra egen etat. Noen av dem har analytisk bakgrunn. Vi ønsker å se på saken med helt nye øyne. Derfor har det vaert viktig for oss å bruke etterforsk­ere som ikke har jobbet med saken, sier den ansvarlige juristen til Aftenblade­t.

Hun ønsker ikke å gå i detalj om hva som står i Kripos’ rapport.

– Vi anbefales å jobbe med gamle og nye tips. Det har kommet tips i Tina-saken så sent som i sommer. Jeg ønsker ikke å si noe om hva de nye tipsene inneholder, sier Byberg Malmin.

Få TEKNISKE SPOR

Den ansvarlige juristen understrek­er at den nye etterforsk­ningen er helt i startgropa. Hun ønsker ikke å uttale seg om hvorvidt det allerede nå er planlagt nye avhør i drapssaken.

– Det finnes få tekniske spor i saken, så etterforsk­ningen kommer i all hovedsak til å vaere taktisk. Slik situasjone­n er nå kommer vi ikke til å sende noe til analyse. Vi har heller ikke planer om å sende ting som allerede er analysert til ny analyse, sier Byberg Malmin.

Hun utelukker ikke at dette vil endre seg.

– Det avhenger av hva den taktiske etterforsk­ningen vil avdekke. Vi har som mål å løse denne saken, sier den ansvarlige juristen.

ble en 36 år gammel mann fra Lyngdal pågrepet og siktet for drap eller medvirknin­g

 ?? FOTO: PÅL CHRISTENSE­N ?? Politiets krimteknik­ere i aksjon i 2000 under etterforsk­ningen av Tina-saken.
FOTO: PÅL CHRISTENSE­N Politiets krimteknik­ere i aksjon i 2000 under etterforsk­ningen av Tina-saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway