Fædrelandsvennen

Ord med kraft i

- METTE B. STOVELAND

Rom.8,31-39

Bibelorden­e i teksten over er sterke ord. Jeg tror de er ment som en skikkelig vitaminspr­øyte. Mange av oss har jo lett for å devaluere seg selv. Vi tenker at vi ikke er bra nok, vi får det ikke til, vi er feige og redde, vi passer ikke inn, vi gjør bare dumme ting. Noen utfordring­er er større enn andre. Når man virkelig blir trakassert, når psyken ikke spiller på lag, når man er annerledes enn flertallet, når man er «utenfor» og stemplet av andre. Når man kjenner seg fordømt. Og også når man har flyktet fra krig og nød og ikke er velkommen, når man må sitte på gaten og tigge eller er bostedsløs. Da er det kort vei til nedstemthe­t og håpløshet.

Det er da denne vitaminspr­øyten er god: «Hvem kan skille oss fra Kristi kjaerlighe­t? Nød, angst, forfølgels­e, sult, nakenhet, fare eller sverd? Nei, verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som er nå eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller det dype eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjaerlighe­t i Kristus Jesus».

For Gud har du en uendelig verdi, uansett hvem eller hva du er. Så ta frem selvrespek­ten, puss den blank og hold den høyt. For Herren vil velsigne og bevare deg, la sitt ansikt lyse over deg og gi deg nåde, og la sitt åsyn lyse på deg og gi deg fred – hver eneste dag av ditt liv!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway