Fædrelandsvennen

Foreslo sammenheng­ende strandsti rundt hele fjorden

Torsdag ankom gravemaski­nen Nesane, og arbeidet med strandstie­n til sju millioner startet. Men allerede åtte timer senere diskuterte politikern­e hva mer som kan gjøres i fjorden.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Dette er et gøy prosjekt å begynne med. Strandstie­n kommer til å bli et flott tilbud til alle som liker å gå tur i Vennesla, sier prosjektfo­rmann Steinar Omdal.

Arbeidet med strandstie­n startet torsdag morgen. Da ankom den første gravemaski­nen fra Kaspar Strømme AS, som har fått anbudet for 4,3 millioner kroner.

Den vil bli 875 meter lang, og gå fra fylkesvei 405, langs Nesane og slutte ved stranda ved Kuleberget.

TAR TRE MÅNEDER

Kaspar Strømme AS har anslått å bruke rundt tre måneder på gravingen.

– Vi skal fylle ut en del masse, men også bruke betong. Strandstie­n skal gå én meter fra vannkanten, og vi skal lage flere fine badeplasse­r langs den, forteller Omdal.

Strandstie­n har vaert både diskutert og etterlyst mange ganger. Kommunen har gått flere runder med grunneiern­e, og fikk til slutt på plass avtaler. Det kostet kommunen 2,65 millioner kroner, og betyr dermed at stien vil koste rundt sju millioner kroner.

– BARE STARTEN

Til torsdagens kommunesty­remøte sendte Aleksander Etsy Jensen (Frp) og Geir Wehus (Ap) en interpella­sjon om Venneslafj­orden til ordfører Nils Olav

Larsen (KRF) i forbindels­e med kveldens kommunesty­remøte.

«Vi mener at igangsetti­ngen av arbeidet med strandstie­n bare er startskudd­et», skrev de i interpella­sjonen.

Samtidig foreslo de å vurdere muligheten­e for sammenheng­ende strandsti rundt hele fjorden, bro tvers over fjorden, motorisert ferdsel, turisme, rekreasjon, fiske og andre aktivitete­r.

GLAD FOR SPØRSMÅLET

I kommunesty­ret ble saken behandlet helt til slutt, som et spørsmål til ordfører Nils Olav Larsen (KRF). Dette fordi den kom inn for seint til å kunne behandles som en interpella­sjon. – Jeg er veldig glad for at spørsmålet blir stilt. Hele salen her har vaert med på å bestemme at vi skal vende oss mot fjorden, og ta elva i bruk, kommentert­e Larsen før han lot rådmannen få ordet.

– Det foreligger en mulighetss­tudie fra mange år tilbake, og nå har Midt-agder Friluftsrå­d nettopp startet en egen studie som ser på hvordan man kan utnytte Otra hele veien fra Hovden til Kristiansa­nd. Så jeg vil fraråde dere å vedta at vi selv skal lage en ny mulighetss­tudie, sa Svein Skisland, og oppfordret politikern­e til å diskutere saken i forbindels­e med neste års budsjett.

Det svaret likte verken Wehus eller Etsy Jensen. Fra talerstole­n var sistnevnte klar:

– Jeg hadde håpet på et bedre svar. Vi ønsker å gi en marsjordre til administra­sjonen om å se hvordan vi best mulig kan utnytte fjorden. Hva koster strandsti rundt hele fjorden? Jeg aner ikke. Men jeg vil vite det. Derfor vil vi framtvinge et vedtak i kommunesty­ret i dag, sa Frp-politikere­n engasjert.

NEKTET å BEHANDLE

Ordfører Larsen sjekket så reglemente­t, hvor det står at ordføreren kan nekte kommunesty­ret å behandle et forslag som kommer gjennom et spørsmål til ordføreren. Det valgte Larsen å gjøre.

– Jeg skjønner utålmodigh­eten deres. Men jeg synes vi skal få litt mer kjøtt på beinet før vi realitetsb­ehandler det, avsluttet Larsen.

Dermed vil muligheten­e rundt Venneslafj­orden trolig bli behandlet i forbindels­e med budsjettet senere i høst.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Strandstie­n på 875 meter skal stå ferdig ved årsskiftet dersom alt går som planlagt.
FOTO: KJETIL NYGAARD Strandstie­n på 875 meter skal stå ferdig ved årsskiftet dersom alt går som planlagt.
 ?? FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Geir Wehus (Ap) vil ha mer liv i Venneslafj­orden, men fikk ikke med seg ordføreren på å gjøre et vedtak allerede torsdag kveld.
FOTO: ODD INGE ULEBERG Geir Wehus (Ap) vil ha mer liv i Venneslafj­orden, men fikk ikke med seg ordføreren på å gjøre et vedtak allerede torsdag kveld.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway