Fædrelandsvennen

Hovmod står for fall

- EIVIND LARSSEN Nestleder, Kristiansa­nd Pensjonist­parti

På hjemmeside­ne til Sørlandets Kunstmuseu­m står det «SKMU Sørlandets Kunstmuseu­m i Kristiansa­nd er det regionale kunstmusee­t for Agderfylke­ne.»

●●Videre heter det: «Sørlandets Kunstmuseu­m (SKMU) ligger midt i Kristiansa­nd sentrum og viser sin faste samling som omfatter norsk kunst fra 1800 og frem til idag, samt skiftende utstilling­er av kunsthåndv­erk og billedkuns­t. Det betyr at kunstmusee­t skal vaere et ressurssen­ter for kunst i denne delen av landet.

Museet er tilgjengel­ig for rullestolb­rukere. Besøkende under 18 år har gratis adgang. Medlemmer av ICOM, CIMAM Members og Museumsfor­bundet har også gratis adgang til museet. Museumskaf­een: Hos Mean Bean serveres kaffe med karakter! Nyt kaffen sammen med spennende småretter, salater og deilige kaker, eller sett deg i solveggen på terrassen med et glass juice, en kald øl eller god vin. Alle gjester har tilgang til gratis trådløst internett i cafe og foajeområd­et.» Slutt.

Det må kunnes sies at SKMU har i dag et flott bygg der all verdens kunst kan vises frem, inklusiv Tangens kunstsamli­ng. De har et godt og interessan­t aktivitets­nivå å tilby sine kunder. Det er også et faktum at SKMU er en dårlig bedrift og har nesten 5 millioner i støtte fra Kristiansa­nd kommune. Et av sugerørene i bykassa for å si rett ut.

Det er nokså forståelig at SKMU har vaert i hundre etter Tangen lanserte sin såkalte kunstgave (disposisjo­nsrett) til Kristiansa­nd. Fra å gå fra et fint bygg i dag, til et bygg i morgen til nesten 600 til 800 millioner kroner må ha vaert rene julekvelde­n. Problemet er da at denne lutfattige stiftelsen SKMU må da ha mye mer penger fra skattebeta­lerne. Bør SKMU selv dra i bremse-håndtaket å si at vi er fornøyd med det bygget vi har i dag, og ellers legge dette Kunstsilo-prosjektet på is. Hvis SKMU går for gull, taper kampen og sugerørene tettes igjen vil de ende opp med et hovmod. Det er vel ikke det de ønsker?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway