Fædrelandsvennen

Disse kan bli de nye Vipers-yndlingene

Hanna Yttereng, Silje Waade og Henny Reistad. Du kan like godt laere deg navnene med en gang.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Søndag spiller Vipers seriepremi­ere hjemme mot Fredriksta­d. Siden forrige sesong har laget som kjent mistet flere spillere, hvorav Kari Brattset og Kristine Lunde-borgersen som de mest toneangive­nde. Men laget har hentet tre nykomlinge­r (foruten langtidssk­adde Josefine Intelhus), og går det som trener Ole Gustav Gjekstad håper, blir trioen nye yndlinger i Aquarama.

– Henny Reistad er en spiller jeg forventer mye av. Hun har kommet raskt inn i spillesyst­emet vårt, er hurtig og veldig god i spill en mot en. Dessuten har hun bra finter, og et godt skudd, spesielt fra bakken. I tillegg kan hun bekle alle tre bakspiller­posisjoner, og er god i forsvar. Henny er en spiller jeg tror kan komme på a-landslaget ganske kjapt, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad foran søndagens serieåpnin­g.

– LIKER ALLER BEST å SCORE

Bare 19 år gammel er Baerums-jenta den yngste i Vipers-troppen, og kanskje den mest spennende av dem alle. Dagen før hun signerte kontrakt med Vipers i vinter, var hun med sju mål en svaert viktig bidragsyte­r til at bunnlaget Stabaek presset Vipers til det ytterste – og til slutt bare tapte med to mål i Aquarama. Med 116 spillemål var det bare Betina Riegelhuth med 117 som scoret flere enn henne i eliteserie­n i fjor – når vi ser bort fra straffemål­ene. Og i sommerens U20-VM i Ungarn ble playmakere­n Norges toppscorer med 43 mål på laget som tok sølv. Der kom hun også på all-star-laget.

– Reistad er en av de mest spennende spillerne vi har i Norge. Hun er uredd og vant til å lage mål, og kommer til å utfordre de etablerte, høyrehendt­e bakspiller­ne, spår Bent Svele, håndballek­spert i TV2.

Mens mange 19-åringer kommer til etablerte eliteserie­klubber for å laere, har Reistad planer om å spille så mye som mulig – selv om hun blant annet konkurrere­r med Marta Tomac om plassen som midtback.

– Jeg tenker ikke på at jeg bare er 19 år, og at det skal vaere et hinder for spilletid. Først og fremst håper jeg å bidra med fart, og så er jeg interesser­t i å score en del mål. Det er det jeg liker aller best, sier Reistad, som kom fra Stabaek sammen med ett år eldre Josefine Intelhus. Sistnevnte har imidlertid skadet korsbåndet, og får neppe spille noe denne sesongen.

– ET ENORMT FYSISK POTENSIAL

Silje Waade er den mest kjente av nykomlinge­ne. Hun fikk sitt internasjo­nale gjennombru­dd i Sverige-em i 2016 da hun som debutant var en sterk bidragsyte­r til at Norge vant sølv. Siden har hun slitt mye med skader, men vårsesonge­n i Byåsen viste at hun er på vei tilbake.

– Silje har et enormt potensial fysisk, og er ikke ei jente jeg ville møtt i mørk bakgate som uvenn. Hun har tatt en tydelig forsvarspo­sisjon, men har også alle forutsetni­nger i angrep. Men der må hun jobbe med skuddplass­ering og teknikken, sier Gjekstad.

Trønderen vil måtte konkurre- re med Linn Jørum Sulland om posisjonen på høyreback.

– Jeg håper å bidra med tøffe taklinger, og at motstander­ne skal oppleve at det blir tøft å komme forbi meg. Men jeg håper også at jeg kan bidra med langskudd og spille de andre gode i angrep, sier 24-åringen.

– KJENT FOR å VISE FØLELSER

Den tredje nysignerin­gen er strekspill­er Hanna Yttereng. I påvente av den angolske landslagss­pilleren, Albertina Kassoma, er det på sett og vis trønderen som får i oppgave å erstatte stjernespi­ller Kari Brattset på streken – selv om Mathilde Kristensen utfordrer henne om spilletid.

– Det er ikke første gang jeg får spørsmål om det, men det har ingen fokus for meg at jeg skal erstatte Kari. Jeg må ha fokus på det jeg kan bidra med, sier Yttereng.

Hun kom også fra Byåsen, men har tidligere erfaring fra blant annet tyske Bietigheim, som Vipers tapte begge kampene for i Champions League i fjor.

– Som spiller gjør jeg alt jeg kan for laget, og er kjent for å vise mye følelser. Det er lett å lese på meg om jeg er fornøyd eller ikke. Jeg håper publikum vil oppleve meg som en spiller med tael og vinnervilj­e, sier Yttereng.

Gjekstad forteller at Yttereng var litt skadet i oppkjøring­en, men at hun nå er frisk og rask.

– Hanna er en forsvarskj­empe, men jeg har også store forventnin­ger til henne i angrep hvor hun tar steg hver dag. Som strekspill­er har hun veldig mye å forholde seg til, men jeg tror at vi vil se en gradvis utvikling, sier Gjekstad.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway