Fædrelandsvennen

Byvekstavt­ale

-

I Faedreland­svennen leser jeg at Høyres gruppelede­r i Kristiansa­nd lener seg til en byvekstavt­ale så til de grader at det er like før hun faller.

●●Med slike påstander må hun selvfølgel­ig ha informasjo­n om størrelsen på denne. Jeg ber derfor om et klart svar, uten politisk innpakning, om hva vi snakker om i kroner og ører. Jeg har også flere andre relevante spørsmål gruppelede­ren bør kunne svare på: Hvorfor er det så viktig å ha 15.000 innbyggere boende i Kvadrature­n/bykjernen? Disse boligene har en prislapp som holder unge familier utenfor. Er Høyres ønske en «forgubbing» av Kvadrature­n og pasifiseri­ng av de eldre? Hvorfor lokke med Kvadrature­n når eldre mennesker har helsegevin­ster ved å ha en liten hageflekk utenfor byen som de kan stelle? Om 10 år finnes knapt en fossilbil i byen, hva da med klimaargum­entet? Hvorfor bruke flere milliarder på Gartnerløk­ka ved å legge til rette for økt bilisme når dere vil at privatbili­smen skal avta?

Jeg har i alle år vaert en trofast høyremann, men den tid er forbi. Å stemme på politikere som ikke ser lenger enn egen nesetipp, velger lettvinte løsninger som bomringer, gjør seg uvenner med nabokommun­ene og hele tiden beskytter seg bak miljøargum­entet istedenfor å vaere aerlige om pengegrisk­het, fortjener ingen plass i kommunens styrende organer. PER FREY

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway