Fædrelandsvennen

Fantastisk­e bragder av Donald Trump

- HELGE CHRISTOPHE­RSEN

Live fra Montana kl. 03 norsk tid, valgtale av den vitale Donald Trump. Presidente­n erklaerer den største bragd i USAS historie: null amerikansk­e kriger i verden og verdensrek­ord av amerikaner­e i arbeid.

●●Aldri noen gang har så mange amerikaner­e arbeidet.

Her er kjernen i Faedreland­svennens debatt om det som spydig kalles «Trumps fantastisk­e bragder», underforst­ått hva er bragdene.

Bragdene fins! Aldri før har en amerikansk president ikke startet en stor krig. Og i stedet satt «America First». Som en beveget predikant minner han om «den store Martin Luther King» og siterer offisiell statistikk i USA: Nå under Trump er det amerikansk, historisk rekord i antall afrikansk-amerikaner­e i arbeid.

Men ikke nok med det: Nå er det også amerikansk, historisk rekord i antall asiatisk-amerikaner­e i arbeid.

Men ikke nok med det: Nå er det amerikansk, historisk rekord med antall meksikansk-amerikaner­e i arbeid.

Hans egen stjernesta­tsråd for byene, byminister Ben Carlsen, selv afrikansk-amerikaner fra Detroit, har på en genial måte gitt befolkning­en i bykjernene «visjon håp» og dramatisk nedgang i kriminalit­eten i fattige strøk, dramatisk faerre på sosial stønad.

Veksten i USA er firedoblet siden Trump ble president.

Og Nord-koreas president sier at «Trump er en stor president», og «møtet med Putin var et av de beste møtene jeg har hatt». Folk i fjellstate­n med cowboyhatt­er klapper.

Trump har ikke bare blitt befridd fra sin verste fiende i Senatet, John Mccain, som døde forrige uke. Han har vunnet primaerval­g til Kongressen i hele USA, dvs. byttet ut «fiender» i kongressen i hans eget parti, med venner av Trump i stedet, så han kan få gjennom lover.

I Høyesteret­t er 2 av de 9 dommerne blitt nyutnevnt av Trump, og flere andre følger, for alderen er i 80-årene på andre dommere.

Hver uke har pressen en ny, såkalt skandale som skal felle Trump. Hver eneste uke faller skandalen til uten vekt.

Norges ambassadør til USA sa på Arendalsuk­a at «pressen har gjort en gedigen feil om Donald Trump» og Trump er en god president for amerikaner­ne og vil få 6 nye år».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway