Fædrelandsvennen

Redegjorde for fremgangen i Kunstsiloe­n

– Den regionale finansieri­ngen er på plass. Nå venter vi i spenning på statsbudsj­ettet 8. oktober.

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

Det sa Sørlandets Kunstmuseu­ms direktør Reidar Fuglestad til styret i Cultiva mandag. Han var til stede for å redegjøre for framgangen i Kunstsilo-prosjektet.

Den regionale finansieri­ngen er i orden, inkludert den private delene. Nå venter Fuglestad på statsbudsj­ettet 8. oktober.

– Akkurat nå venter vi på staten, men vi jobber videre for å ikke miste fart i prosjektet, kunne han fortelle.

Allerede i oktober vil SKMU få svar på anbud fra entreprenø­rene. Kommer finansieri­ngen i orden, starter byggingen i mars 2019. Byggeperio­den vil vare i to år. Planen er da å åpne Kunstsilo i 2121.

– HVA ER PLAN B?

Flere styremedle­mmer ville vite hva som skjer dersom SKMU ikke før den beskjeden som de ønsker seg i statsbudsj­ettet.

– Hva er plan B, ville Torbjørn Urfjell vite.

– Staten har gitt signaler om videre opptrappin­g. Går de helt i mål er det en enda bedre nyhet for oss. Vi må kanskje smøre oss med tålmodighe­t til 2020, men jeg blir veldig overrasket dersom politikern­e ikke følger opp de positive signalene vi har fått. Plan B på finansieri­ngen er at staten må vaere med for at vi skal få dette til. Det er det ingen tvil om, svarte Fuglestad.

NYTT SAMARBEID MED UIA

Direktøren kunne også fortelle at UIA utlyser to stipendiat­stillinger med fokus på nordisk modernisme og kunst.

– Dette er en interessan­t ringvirkni­ng. Nå kan vi tiltrekke oss forskere, og få det kunnskapsm­essige fokuset som denne samlingen fortjener, sa Fuglestad til styret.

I en pressemeld­ing sier dekan ved fakultet for kunstfag, Marit Wergeland-yates, at universite­tet vil «smi mens jernet er varmt»:

– Vi vet at andre institusjo­ner rundt om i landet står i kø for å posisjoner­e seg innenfor et fag- område hvor ikke bare nøkkelen til, men også hele skattekist­en ligger midt i hjertet av Kristiansa­nd. Derfor ønsker vi nå å gjøre satsinger som gjør at vi utvide forsknings­kompetanse og kan ta en faglig posisjon innen dette feltet.

MATKULTURS­ENTER

Ellers verdt å bemerke fra mandagens styremøte i Cultiva: ●●Geitmyra Matkulturs­enter ved Eivind Løvdal og Helene Isaksen informerte om status for etablering. Nå er åpningen satt til høsten 2019 i Ammunisjon­sbygget på Odderøya. Dette ligger rett ved den nye klatrepark­en.

– Dette er det beste forslaget vi har sett, sa Eivind Løvdal til styret.

Ifølge planen skal en leieavtale vaere på plass i løpet av september/oktober, også skal ombygginge­n foregå fra januar-juni 2019. Målet er å åpne senteret september 2019.

Cultiva har gått inn med 5 millioner kroner, Landbruks- og matdeparte­mentet med 1 million, Naerings- og fiskeridep­artementet med 400.000 kroner, Kristiansa­nd kommune med 260.000 kroner, Vest-agder fylkeskomm­une med 450.000 kroner og Sparebanks­tiftelsen DNB med 3 millioner kroner over tre år.

●●Det jobbes mot regionalt konsept av Olympiatop­pen i Kristiansa­nd. UIA er i dialog med Talent Norge.

●●Status kapitalfor­valtning: Over to milliarder i portefølje­verdi. Det er delt ut 700 millioner kroner.

●●Vitensente­ret ved Kine Wangerud fortalte om status i Kristiansa­nd. De ønsker å få plass sammen med Kunstsiloe­n.

 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? Mandag 10. september var det styremøte i Cultiva. Reidar Fuglestad redegjorde for fremdrifte­n med Kunstsilo.
FOTO: EVA MYKLEBUST Mandag 10. september var det styremøte i Cultiva. Reidar Fuglestad redegjorde for fremdrifte­n med Kunstsilo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway