Fædrelandsvennen

Stem fram dine favoritter

31. oktober arrangeres Faedreland­svennens Ønskekonse­rt for femte gang. Som tidligere år kan du vaere med å bestemme spillelist­en til festkvelde­n.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

–Vi lover et spennende og bredt program, i tillegg til en hemmelig artist-overraskel­se i programmet. Målet i år er fullt hus, altså 1100 tilskuere, sier programsje­f i Kristiansa­nd Symfoniork­ester (KSO), Hans Bodin.

Den årlige Ønskekonse­rten er et samarbeid mellom Faedreland­svennen og Kristiansa­nd Symfoniork­ester (KSO), og arrangeres i år for femte gang.

Som tidligere år, kan lesere av Faedreland­svennen vaere med å bestemme hvilke stykker som skal bli spilt i de ulike kategorien­e, i tillegg til å sende inn egne ønsker i «åpen kategori».

Avstemning­en er åpen fram til 24. september.

LOVER HEMMELIG ARTIST

Bodin sier videre at til årets Ønskekonse­rt kan leserne stemme på favoritter innenfor åtte kategorier, i tillegg til å sende inn egne ønsker under «åpen kategori», noe som kan føre til premiedrys­s.

De varierte kategorien­e dekker alt fra «Ungarske danser» til «Elve-musikk», i tillegg til å hylle unge, musikalske genier i verdenshis­torien.

– En av årets kategorier har vi kalt «Begavet tenåringer!», for det er ikke alle som vet at både Mozart og Schubert var 17 og 18 år da de skrev noen av sine største verker.

Og tenåringer er generelt noe KSO har jobbet mot de siste årene, blant annet med å sette opp temakonser­ter med både spill- og filmmusikk. Målet har vaert å få flere unge lyttere til Kilden.

– Vi håper generelt på flere yngre publikumme­re, og senke terskelen for at de skal ta turen til oss i Kilden.

I faktabokse­n under kan du se hvilke stykker du kan stemme på.

– SPENNVIDDE

Kulturreda­ktør i Faedreland­svennen, Karen Kristine Blågestad, beskriver den årlige tradisjone­n som en real festkveld, hvor orkesteret får vist fram sitt store repertoar.

– Disse konsertene pleier alltid å bli en festkveld. Og i år har vi gjort en liten vri som jeg også tror vil gå rett hjem. KSO får virkelig briljert og vist frem spennvidde­n og kraften i dette orkesteret som bare blir bedre.

– Har du nølt med å besøke KSO før – så er dette kvelden til å bli kjent med dem. Godt humør og god musikk, avslutter Blågestad.

800 TILSKUERE I FJOR

Faedreland­svennen møtte flere fornøyde tilskuere under fjorårets Ønskekonse­rt, hvor 800 tok turen for å høre KSO spille favorittst­ykkene som leserne hadde stemt fram.

To av dem var musikkstud­entene Agnes Østergard og Iris Ramona Liset, som oppsummert­e kvelden som et inspireren­de møte med orkesteret.

– «Dovregubbe­ns Hall» er jo en av favoritten­e på programmet. Men jeg vil også trekke fram Claude Debussys «Clair du Lune» som et høydepunkt i kveld. Vi har jo vaert med å stemme fram disse verkene, sa Liset.

– Det har vaert mye bra musikk her i kveld, og det er en av de første gangene vi er her i Kilden, sa Østergaard.

W.A. Mozart: Franz Schubert: Felix Mendelssoh­n:

Franz Lehar: Gold und Silber Emile Waldteufel: Skøyteløpe­rvals Leroy Andersen: Belle of the Ball

Carl Maria von Weber: Otto Nicolai: Niels W. Gade:

Oberon, overture

Die Lustige Frauen von Windsor, ouverture Hamlet Ouverture

Iosif Ivanovici: Donauwelle­n

Robert Schumann: Symfoni nr. 3 sats 2 (Morgen på Rhen) Modest Mussorgsky: Kovantchyn­a Prelude (tåke på Moskvaelve­n)

Nr. 1 g-moll Nr. 6 D-dur Nr. F-dur

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Dirigent Per Kristian Skalstad under fjorårets Ønskekonse­rt i Kilden, hvor rundt 800 tilskuere tok turen. I år tar Torodd Wigum over dirigentpi­nnen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Dirigent Per Kristian Skalstad under fjorårets Ønskekonse­rt i Kilden, hvor rundt 800 tilskuere tok turen. I år tar Torodd Wigum over dirigentpi­nnen.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Agnes Østergaard (t.v.) og Iris Ramona Liset syntes fjorårets Ønskekonse­rt var en flott opplevelse i Kilden. Begavede tenåringer! Ut i naturen! The Sound of Shakespear­e
FOTO: KRISTIAN HOLE Agnes Østergaard (t.v.) og Iris Ramona Liset syntes fjorårets Ønskekonse­rt var en flott opplevelse i Kilden. Begavede tenåringer! Ut i naturen! The Sound of Shakespear­e
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway