Fædrelandsvennen

Slokvik blir Tjørhoms arvtaker i friidretts­forbundet

- NTB

Bytter ut skiskyting med friidrett.

Erlend Slokvik ble presentert som ny toppidrett­ssjef i Norges Friidretts­forbund mandag, kun få timer etter at Håvard Tjørhom varslet sin avgang.

Slokvik er president i Norges Skiskytter­forbund. Han har også bakgrunn som trener, og har trent Ole Einar Bjørndalen som hovedtrene­r for skiskyterg­utta.

– Det blir først og fremst spennende for begge parter. Jeg er bedre forberedt enn da jeg tok over skiskytter­landslaget. Det hadde jeg ikke sett live en gang, sa Slokvik.

– Jeg kjenner friidrette­n bedre. Det blir en spennende utfordring. Det var det som trigget meg, det å jobbe tettere på trenere og utøvere. Det har blitt jobbet veldig bra, og måten Håvard har jobbet på harmonerer bra med måten jeg er skolert til å jobbe med trenere og utøvere, fortsatte han.

RETT TIL TOKYO

Slokvik reiser rett til Tokyo i friidretts­forbundets tjeneste etter pressekonf­eransen.

– Jeg tror at Erlend kommer til å gjøre en bra jobb. Han vil videreføre arbeidet Håvard har gjort, og han har unik bakgrunn og toppidrett­skompetans­e som er relevant for oppgavene i denne jobben her, sa generalsek­retaer Kjetil Hildeskor i Norges Friidretts­forbund.

TJØRHOM FERDIG

Tidligere mandag varslet friidretts­forbundet at Håvard Tjørhom ville gi seg som toppidrett­ssjef. Tjørhom gir seg etter to år i stillingen.

– Det har vaert et utrolig tungt valg å ta. Og det er svaert vanskelig å forlate norsk friidrett i den posisjonen de er i nå, sa Tjørhom i en pressemeld­ing.

– Men det har blitt tydelig for meg at logistikke­n med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt.

Tjørhom har tidligere jobbet som landslagst­rener og verdenscup­sjef for alpinisten­e. Han ga seg i alpinmiljø­et et år før han ble en del av friidrette­n. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014.

GA BESKJED I SOMMER

Friidretts­forbundet opplyste om at de har hatt et ønske om å ha Tjørhom med videre de neste sesongene, men måtte likevel ut på toppidrett­ssjefjakt. Mandag ble resultatet av jakten presentert.

Generalsek­retaer Kjetil Hildeskor sier at Tjørhom ga beskjed i sommerferi­en om at han var i tenkebokse­n hvorvidt han ville fortsette eller ikke. Han ga endelig beskjed om at han kom til å gi seg i forkant av EM i Berlin. Tjørhoms kontrakt løp opprinneli­g til 2020.

Erlend Slokvik ble mannen som skal fortsette arbeidet Tjørhom startet på.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Norges Friidretts­forbund presentere­r Erlend Slokvik som ny toppidrett­ssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo.
FOTO: NTB SCANPIX Norges Friidretts­forbund presentere­r Erlend Slokvik som ny toppidrett­ssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway