Fædrelandsvennen

19-åring storspilte i Vipers-debuten

-

Etter å ha sittet på benken de første 18 minuttene, ble det 19-årige stortalent­et Henny Reistad viktig i Vipers’ snuoperasj­on.

– Det var veldig gøy å debutere. Nå var det ikke fullsatt, men veldig gøy uansett. Det var i alle fall flere enn jeg er vant med fra tiden i Stabaek, gliser Henny Reistad - og sikter til gamleklubb­en, som slett ikke var en publikumsm­agnet.

1622 tilskuere klappet Vipers av banen etter en solid 33–20-seier i serieåpnin­gen i Aquarama. Men på en kveld der forsvarsar­beidet lugget fryktelig i første omgang, og Vipers ble hengende etter i målprotoko­llen, var Henny Reistad et stort lyspunkt etter at hun kom inn 18 minutter ut i kampen. Hun ble også av en jury i hallen kåret til Vipers beste spiller.

Reistad kom inn på stillingen 8–9 etter at Vipers hadde slitt tungt. Men 19-åringen gikk respektløs­t til verks, og skaffet først straffekas­tet som Linn Jørum Sulland sendte Vipers i ledelsen på – før hun like etterpå scoret 11–10-målet selv.

Hun rakk også å vise fram underamsku­ddet i første omgang, før Vipers gikk til pause på stillingen 15–12.

– Henny står veldig bra opp, gir noen karameller og er en sterk bidragsyte­r til at vi snur kampen, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Og publikum fikk glimtvis se hva Vipers’ juvel er god for. Reistad ble Norges toppscorer da juniorland­slaget vant Vm-sølv i sommer. Søndag endte hun på fire mål på fem skudd.

– Henny er helt fantastisk. Hun kommer til å bli internasjo­nal klasse, sier Marta Tomac.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway