Fædrelandsvennen

Randesund-jente nominert til Årets fotballtal­ent

- MARTIN HOFF PEDERSEN For NFF og Equinor Morgendage­ns Helter

Stortalent­et Sara B. Tønnessen fra Kristiansa­nd er nylig håndplukke­t som én av seks talenter som kan bli kåret til Årets Fotballtal­ent av NFF, TV2 og Equinor Morgendage­ns Helter.

Tønnessen, som kan spille både back og ving, er én av seks nominerte fra både gutteog jentefotba­llen som kjemper om å bli kåret til årets fotballtal­ent. Det er en jury bestående av Brede Hangeland, Jesper Mathisen og Solveig Gulbrandse­n i samarbeid med Equinor Morgendage­ns Helter som har nominert de seks fotballtal­entene.

– Dette handler om å løfte frem morgendage­ns fotballhel­ter, og gi dem ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklinge­n. Sara er en veldig god rollemodel­l for andre med den gløden, innsatsen og laeringsil­jen hun viser både på og utenfor banen, sier Cathrine Instebø, sponsorsje­f i Equinor Morgendage­ns Helter.

DRØMMER OM A-LANDSLAG

Randesund Il-talentet spiller mye med guttene i klubben og blir beskrevet som en hurtig spiller som er god på gjenvinnin­g. Den store drømmen er å komme på A-landslaget og spille i utlandet for et klubblag.

– Det er kjempestor­t for meg å bli nominert ettersom det ikke er mange som får oppleve det. Det er veldig hyggelig med en anerkjenne­lse på at jeg gjør det bra på det jeg jobber mot, sier Tønnessen.

ETABLERTE STJERNER

15-åringen kan fort tre inn i samme rekke som noen av Norges største fotballtal­enter hvis hun blir kåret til årets fotballtal­ent. Tidligere vinnere er blant andre Martin Ødegaard, Mads Møller Daehlie og Martin Samuelsen.

Årets vinner stikker av med tittelen som Norges største fotballtal­ent og en drømmedag med A-landslaget. Årets fotballtal­ent blant jentene blir kåret av TV 2s fotballeks­perter den 16. november, mens guttene kåres 19. november.

 ?? FOTO: JONAS VEKA TRETLI ?? Sara Bogstrand Tønnessen fra Randesund IL må vente til 16. november før det blir avgjort om hun vinner kåringen Årets fotballtal­ent.
FOTO: JONAS VEKA TRETLI Sara Bogstrand Tønnessen fra Randesund IL må vente til 16. november før det blir avgjort om hun vinner kåringen Årets fotballtal­ent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway