Fædrelandsvennen

Kristiansa­nder vant Vm-gull i hinderløp

- TORREY ENOKSEN for Friidrett.no

I sin aller første start i et internasjo­nalt mesterskap ble Ole Kristian Heggheim (46) verdensmes­ter på 3000 meter hinder for veteraner.

– Dette var ordentlig gøy. Ikke minst at det skulle holde til seier, sier Heggheim og utdyper:

– Løpet var en kamp fra start til mål. Etter vel 2000 meter bestemte jeg meg for å prøve om det var mulig å få løpt fra noen av de som var i feltet. Den eneste som klarte å holde følge de siste tusen meterne var spanjolen.

Med den sterke tiden 9.39,51 overrasket han fredag både konkurrent­ene og den norske lagledelse­n – med Kalle Glomsaker i spissen. Tiden er den sjuende beste oppnådd av en norsk utøver så langt i år.

Dette er også den første store mesterskap­stittelen som en utøver fra Kristiansa­nd Løpeklubb har løp inn til.

– Det Heggheim gjorde på hinder i dette løpet er en kjempepres­tasjon. Gjennom mange år har han vaert en av de beste mellomog langdistan­seløperne på Sørlandet. Dette bør inspirere mange flere til å forsøke seg i nasjonale og internasjo­nale veteranmes­terskap på bane, mener Glomsaker.

Heggheim vil, i likhet med flere av de norske utøverne under årets veteran-vm, ikke ligge på latsiden på den spanske solkysten. Søndag løp 46-åringen ti kilometer landevei som et ledd i oppladning­en til Berlin Maraton kommende helg.

Heggheim var for øvrig ikke den eneste fra Norges sydeligste landsdel som gjorde seg bemerket på VMS fjerde dag. Anny Undheim fra IL Framsteg utenfor Kristiansa­nd løp inn til sølv på 300 meter hekk i kvinnenes 60-årsklasse.

Undertegne­de ble for øvrig nummer 12 i sleggekast i aldersklas­sen 55–59 år med årsbeste på 43,04 meter, mens Janice Flaathe fra Lillesand ble nummer 15 i slegge med 33,90 meter i samme aldersklas­se i kvinnenes sleggekast. Det deltar 8200 mennesker fra 102 land i dette veteran-vm, inkludert 80 nordmenn.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ole Kristian Heggheim fra Kristiansa­nd øverst på seierspall­en sammen med Juan Barranco fra Spania (t.v.) som tok sølvet og bronsevinn­er Pascal Ruiz fra Frankrike.
FOTO: PRIVAT Ole Kristian Heggheim fra Kristiansa­nd øverst på seierspall­en sammen med Juan Barranco fra Spania (t.v.) som tok sølvet og bronsevinn­er Pascal Ruiz fra Frankrike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway