Fædrelandsvennen

Vil vaere et alternativ til etablerte medier

- KJETIL REITE

Det alternativ­e nettstedet Resett vil bli tre ganger så stort som i dag. De mener norske medier er ensidige og at de sprer et fordummend­e bilde av Donald Trump.

– Trump-fenomenet var en utløsende årsak til at de kreftene som sto bak Resett kom sammen. Det har vaert viktig, sier Helge Lurås til Faedreland­svennen.

Han er redaktør i det alternativ­e nettstedet Resett og deltok tirsdag på Protestfes­tivalen. Resett er et nettsted som har blitt sammenlign­et med det Trump-vennlige Breitbart News.

– Vi spiller noe av den samme rollen som de spiller i USA. Men det betyr ikke at vi står for det samme. Men vi vil vaere et alternativ til de etablerte mediene. Og når vi har oppnådd det, vil vi spille en rolle ved å påvirke den politiske siden man identifise­rer seg med, sier Lurås.

KONSENSUS

Lurås tilhører den delen av offentligh­eten som mener at de etablerte mediene er ensidige og at det trengs stemmer som har et annet syn på eksempelvi­s innvandrin­g og Donald Trump.

Under debatten fikk han delvis støtte i synet på at norsk presse er ensrettet.

– Det er nok en verdimessi­g konsensus der journalis- ter stemmer lenger til venstre. Det betyr ikke at mediene har en partimessi­g slagside, men det påvirker hva vi mener er en sak og hva vi mener at ikke er en sak. Vi har nok en for svak evne til å stille spørsmål ved de som målbaerer de gode intensjone­ne, sa journalist Anki Gerhardsen.

Helge Lurås sier til Faedreland­svennen at deres ambisjon er å bli like store som de etablerte mediene, målt i hvor mange som leser dem daglig.

– Dere vil gi et annet syn på Donald Trump. Hva er problemet med rapporteri­ngen i de etablerte mediene?

– De største henter stort sett sin vinkling fra Washington Post, New York Times og CNN. De er sterkt anti-trump og imot den bevegelsen han står for, sier Lurås.

TILPASSE Seg

Helge Lurås håper at folk vil lese mer av de alternativ­e mediene og mindre av de etablerte.

Generalsek­retaer i Norsk Redaktørfo­rening Arne Jensen, tviler på at de etablerte mediene opplever de alternativ­e som en stor trussel.

– Jeg tror norske redaktører ligger våkne av helt andre grunner. Hvis flere stemmer kommer fram og bringer fram det vi ikke har tenkt på, vil det kunne påvirke redaksjone­lle beslutning­er. Vi som lever av og for ytringsfri­het kan ikke begynne å sutre hvis noen bruker den, sa Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway