Fædrelandsvennen

Kobler av på scenen

Kjetil Rekdal (49) har laert at han må koble av fra trenerjobb­en. Torsdag ble vi med ham på en litt annerledes oppladning til skjebnekam­pen mot Lillestrøm.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Start-trener Kjetil Rekdal (49) er i sitt ess når han spiller inn podcast sammen med sin gamle elev Bernt Hulsker.

Den rungende latteren brer seg utover scenehuset Stavangere­n. En type latter som kun innehas av menn som har nådd en viss alder og som har en viss pondus.

Kjetil Rekdal storkoser seg. Foran 500 mennesker i oljebyen sitter han på scenen sammen med Bernt Hulsker, Jamel Rake og Jon Martin Henriksen. Trioen står bak en av Norges mest populaere fotballpod­kaster, og har tatt praten til scenen.

Rekdal har vaert stamgjest i programmet fra første stund, og torsdag reiste han opp og ned samme kveld, kun for å vaere med showet. Det kun dager før den viktige kampen mot Lillestrøm på Sør Arena.

– MONOTON HVERDAG

– Det er avkobling for meg. Det er en gjeng jeg trives veldig godt med, sier Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen. Noen timer før sitter vi sammen med Start-treneren på toget fra Kristiansa­nd. Han ser fram til å le seg skakk av Hulskers påfunn. Et behøvelig stopp i hverdagen for mannen som leder laget som kjemper for å unngå nedrykk.

– Jeg får et avbrekk fra en ganske monoton hverdag. Kveldene kan bli litt lange når jeg bor her alene. Jeg trives med å ha litt frihet for meg selv, men du må omgås med folk du liker. Jeg får noe annet å tenke på. Man har et press som hovedansva­rlig for et lag, og en kan ikke bare trykke på en knapp for å fjerne det presset. Jeg har kampen til helga i hodet konstant. Det har jeg laert med årene: å passe på å fylle opp energitank­en når du kan, sier Rekdal.

Han har alltid sagt sin mening, og vaert en figur mange har hatt en mening om. De siste årene, spesielt etter jobben i Eurosport, har han sett verdien å av å skape relasjoner til andre.

– Jeg har skjønt at det er viktig hvordan folk oppfatter meg. Jeg er fortsatt den samme typen, som sier hva jeg mener. Men jeg gjør det på en litt annen måte.

– Hvordan da?

– Jeg er ikke like bastant. Jeg synes det er stas når folk jeg jobber med innrømmer at de tok feil av meg. De opplever meg annerledes enn jeg er i tv-ruta, og det setter jeg pris på. Det er viktig for meg å vise fram at jeg er noe mer enn bare det som skjer på banen, og det får jeg gjort her.

– VARMERE ENN MANGE TROR

Køen strekker seg flere titalls meter fra inngangsdø­ra når vi ankommer stedet for kveldens show. Backstage venter Rekdals tre kompanjong­er, som møter mannen fra Romsdal med stor jubel. Det er en grunn til at de stadig ønsker å ha 49-åringen som gjest.

– Jeg tror folk har sett at han har mer ved seg. Jeg tenkte at han var en mutt fyr som var litt saer. Og saer er han. Men han er varmere, snillere og morsommere enn mange tror, sier Jon Martin Henriksen.

Tidligere Start-spiller Bernt Hulsker mener hans tidligere trener har hatt godt av å vaere en del av den humørfylte podkasten.

– Se på han da! Jeg tror ikke

VGTV har gjort ham dårlig, for å si det slik. Nå får folk opplevd hvordan han egentlig er. Når han er fotballfyr så er han så fokusert og dedikert, men han er egentlig en veldig artig kar. Her kan han vaere seg selv. Han er sitt ess her, sier Hulsker.

Rekdal møtes med trampeklap­p fra de frammøtte rogalendin­gene i salen, og både latteren hans og publikums runger de neste to timene. Han forteller – igjen – om den straffen i Marseille, og om da Hulsker bommet på sin straffe for Vålerenga mot Club Brugge i 2005.

På halvannen time er forestilli­ngen over. Fire menn i en sofa har pratet om smått og stort, og folk har kost seg med å høre på. Bak scenen etter forestilli­ngen er de fleste fornøyd, men Rekdal har naturligvi­s ting han skulle ønske var gjort bedre.

Han har fått det han kom for. En kveld med noen av dem han liker aller best. Sett bort fra familien, som han kjenner et savn til når han ikke er hjemme på Hamar.

– DET GÅR I PERIODER

– Det som plager meg mest er at jeg er langt vekk fra gutta (Mikael (11) og Gabriel (7)). Noen dager er det tungt og deprimeren­de ikke å vaere i naerheten av dem. Dette er jobben min, men det har sin pris, sier Rekdal.

– Er det verdt det?

– Hvis jeg skulle gjort det i 50 år hadde det vaert vanskelig. Men det går i perioder. I høstferien kommer svigerfar på besøk med gutta, så det blir stas, sier Rekdal.

På toget på vei tilbake er tankene allerede tilbake på kampen mot Lillestrøm. Rekdal, klubben, fansen og hele Fotball-norge vet hva kampen betyr. Seier vil bety alt.

Den tidligere Vålerenga- og Aalesund-treneren sier han ikke preges av presset. Men også han kan kjenne på at søndagens kamp ikke er som alle andre.

– Jo faerre kamper som er igjen, jo større blir konsekvens­ene for tap. Vinner vi, er forbi Lillestrøm. Taper vi, er vi fem poeng bak. Det er et ganske bredt spekter. Men vi kan ikke gå og tenke på hva som skjer hvis vi taper, sier Kjetil Rekdal.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: MARIE VON KROGH ?? Det er få Kjetil Rekdal ler så mye av som sin gamle elev, Bernt Hulsker. På scenen i Stavanger torsdag var ikke et unntak.
ALLE FOTO: MARIE VON KROGH Det er få Kjetil Rekdal ler så mye av som sin gamle elev, Bernt Hulsker. På scenen i Stavanger torsdag var ikke et unntak.
 ??  ?? En gammel reklame med Rekdal i spissen fikk latteren til å runge i salen.
En gammel reklame med Rekdal i spissen fikk latteren til å runge i salen.
 ??  ?? Kjetil Rekdal sier det avkobling for ham å vaere med på scenen med Bernt Hulsker (f.v., med ryggen til), Jamel Rake og Jon Martin Henriksen.
Kjetil Rekdal sier det avkobling for ham å vaere med på scenen med Bernt Hulsker (f.v., med ryggen til), Jamel Rake og Jon Martin Henriksen.
 ??  ?? Til søndag venter Lillestrøm i viktig bunnkamp for Kjetil Rekdal og Start. Før den tid ble Faedreland­svennen med ham til Stavanger for å koble av.
Til søndag venter Lillestrøm i viktig bunnkamp for Kjetil Rekdal og Start. Før den tid ble Faedreland­svennen med ham til Stavanger for å koble av.
 ??  ?? Bak scenen, minutter før de skal på. F.v.: Jon Martin Henriksen, Bernt Hulsker, Kjetil Rekdal og Jamel Rake.
Bak scenen, minutter før de skal på. F.v.: Jon Martin Henriksen, Bernt Hulsker, Kjetil Rekdal og Jamel Rake.
 ??  ?? Køen sto rundt hjørnet da Kjetil Rekdal ankom lokalet 20 minutter før han skulle på scenen.
Køen sto rundt hjørnet da Kjetil Rekdal ankom lokalet 20 minutter før han skulle på scenen.
 ??  ?? Kjetil Rekdal og Bernt Hulsker venter på å gå på scenen.
Kjetil Rekdal og Bernt Hulsker venter på å gå på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway