Fædrelandsvennen

Vil ha Andersen som fylkesordf­ører

- KJETIL REITE

Steinar Bergstøl Andersen (Frp) må bli den øverste politiske lederen for et nytt Agder. Det mener nominasjon­skomiteen i Agder Frp.

– Jeg har hele tiden vaert tydelig på at jeg ønsker å vaere fylkesordf­ørerkandid­at for Agder Frp. Jeg tror jeg har det som skal til, både for å styrke landsdelen innen naeringset­ablering og få bedre nasjonal innflytels­e. Jeg er utrolig ambisiøs på vegne av landsdelen, sier Steinar Bergstøl Andersen.

I et møte fredag kveld ble nominasjon­skomiteen i Agder Frp enige om å innstille Bergstøl Andersen som fylkesordf­ørerkandid­at for Agder Frp.

– Jeg ønsker samarbeid med Høyre der det største partiet får fylkesordf­øreren og det nest største fylkesvara­ordføreren, sier Andersen.

Han er i dag leder i Kristiansa­nd Frp og gruppelede­r for Frp i fylkesting­et i Vest-agder.

På sist måling var Høyre størst av de borgerlige partiene i Agder, mens Frp var nest størst.

Det er uansett et år til valget og det er nominasjon­smøtet i Frp som skal ta den endelige beslutning­en. Ifølge leder i nominasjon­skomiteen, Theodor Helland, er innstillin­gen fra dem enstemmig.

– Vi synes ikke det var en vanskelig avgjørelse å innstille Steinar på topp. Han var en åpenbar førstekand­idat. Han har ufattelig lang erfaring og er et kjent navn i Kristiansa­ndpolitikk­en. Han har også gjort en god jobb som gruppelede­r for Frp i fylkesting­et, sier Helland.

Her er de ti øverste på nominasjon­skomiteens forslagsli­ste.

1. Steinar Bergstøl Andersen, Kristiansa­nd

2. Anders Kylland, Arendal

3. Ingrid Williamsen, Farsund

4. Silje Flaten Haugli, Tvedestran­d

5. Christian Eikeland, Kristiansa­nd

6. Unni Nilsen Husøy, Lyngdal

7. Andreas Rolf Kvist Jacobsen, Kristiansa­nd

8. Andreas Arff, Arendal

9. Torbjørn Klungland, Flekkefjor­d

10. Mariann Slettene, Birkenes.

 ?? ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Steinar Bergstøl Andersen er leder av Kristiansa­nd Frp og gruppelede­r for Frp i fylkesting­et i Vest-agder.
ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG Steinar Bergstøl Andersen er leder av Kristiansa­nd Frp og gruppelede­r for Frp i fylkesting­et i Vest-agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway