Fædrelandsvennen

Gir ikke opp kampen

Støttespil­lere fra Vennesla Frikirke og advokat Alexander Nyheim Jensen jobber for fullt for å få Daniel Ahmadi tilbake til Norge.

-

Ahmadi får snart vite om han får komme tilbake til Norge.

– Om natta drømmer jeg at noen vil drepe meg her i Afghanista­n. Jeg vil ikke vaere her.

Det skriver Daniel Ahmadi i en e-post til Faedreland­svennen. Han er for psykisk nedfor til å la seg intervjue, men sier ja til at historien hans blir fortalt.

Mannen, som sier han er 19 år, ble sendt tilbake til Afghanista­n i februar 2017. Så saksøkte han staten, takket vaere god hjelp og støtte fra Vennesla Frikirke. I den menigheten ble han døpt, tok alpha-kurs og deltok på gudstjenes­ter.

Han håpte å bli trodd på at han har konvertert til kristendom­men, og dermed få kjent utvisnings­vedtaket ugyldig.

KNUSENDE DOM

Men Oslo tingrett felte i oktober 2017 en knusende dom over den unge afghaneren­s troverdigh­et. Han ble ikke trodd på noen punkter.

21.-23. august gikk ankesaken i Borgarting lagmannsre­tt. Som i tingretten var ikke Daniel Ahmadi selv til stede. Han deltok via videolink fra Kabul.

Dommen er foreløpig ikke klar.

ANGREPET OG MISHANDLET

Men allerede før ankesaken tilspisset situasjone­n seg for den unge afghaneren. Noen i byen hadde fått nyss i at han hadde konvertert til kristendom­men.

På rommet sitt hadde han en bibel, et kors og noen bilder. De måtte han kvitte seg med.

– Jeg snakket med Daniel om morgenen lørdag 1. september.

Han har fulgt den unge konvertitt­en tett siden han ble sendt tilbake, og prøvde å få kontakt med ham flere ganger det neste døgnet.

– Dagen etter ringte telefonen. Det var Daniel. Han gråt og gråt helt ukontrolle­rt. Så fortalte han at han hadde blitt dratt inn i en bil, fått bind for øynene, kjørt bort og blitt mishandlet grovt i 20 timer, på grunn av at han hadde konvertert fra islam til kristendom, forteller Johansen.

Nå har mannen funnet seg et

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Lyder Vatne Johansen fra Vennesla Frikirke har mye kontakt med Daniel Ahmadi gjennom telefonen. Under intervjuet tikket det også inn en melding fra den unge afghaneren.
FOTO: KJETIL NYGAARD Lyder Vatne Johansen fra Vennesla Frikirke har mye kontakt med Daniel Ahmadi gjennom telefonen. Under intervjuet tikket det også inn en melding fra den unge afghaneren.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Daniel Ahmadi ble kidnappet og mishandlet i Afghanista­n, forteller hans støttespil­lere i Vennesla Frikirke. Sårene på ryggen hans skal stamme fra ulike former for piskeslag.
FOTO: PRIVAT Daniel Ahmadi ble kidnappet og mishandlet i Afghanista­n, forteller hans støttespil­lere i Vennesla Frikirke. Sårene på ryggen hans skal stamme fra ulike former for piskeslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway