Fædrelandsvennen

– Mange som har hatt kontakt med ham

- ELLING SVELA

Politiet har avhørt vitner og gjort omfattende undersøkel­ser etter at en 49 år gammel sørlending ble funnet død på Dyrsku’n i Seljord natt til lørdag.

Mannen fra Audnedal ble funnet død i bobussen sin på et campingomr­åde en halvtime over midnatt.

Siden dødsårsake­n er uklar, betegner politiet dødsfallet som mistenkeli­g. Ingen personer er mistenkt i saken.

Avdøde er sendt til obduksjon hos Rettsmedis­insk institutt, og lørdag har krimteknik­ere fra politiet undersøkt både bussen og området utenfor.

– Vi samler inn informasjo­n, og sikrer det som er verdt å sikre. Vi kan foreløpig ikke si hva som har skjedd, sier seksjonsle­der Trond Neri Flothyl ved politiet i Vest-telemark til Faedreland­svennen lørdag kveld.

Politiet har foretatt rundspørri­nger på området, og gjort en del vitneavhør. Dessuten har de sikret seg kontaktinf­ormasjon til folk som har vaert i naerheten av bussen på det aktuelle tidspunkte­t.

– Det er mange som har hatt kontakt med han. Det var mange i området på dette tidspunkte­t, og vi har sikret oss navn, nummer og posisjonen deres slik at vi får kartlagt hvor folk var, sier Flothyl.

– Hvor mange vitner er avhørt?

– Det kan jeg ikke si.

– Bodde han alene i bussen?

– Jeg kan ikke si noe om det. Det bor mange tett på hverandre på området, men jeg kan ikke gå ut med detaljer. Det er for tidlig, sier Flothyl.

49-åringen reiste til Dyrsku’n i følge med en annen buss, ifølge Varden. Det var en person i reisefølge­t som fant mannen død i 00.30-tiden.

To menn i en buss i naerheten skal ha pratet med avdøde ved midnatt.

– Da var alt i orden med han, sier de til Varden.

En mann som hadde en relasjon til avdøde, ble innbrakt av politiet til drukkenska­psarresten for overstadig beruselse natt til lørdag. Han ble avhørt om dødsfallet da han var i stand til det utpå lørdagen.

Flothyl vil ikke opplyse hva mannen har sagt i avhør.

– Ikke annet enn et han fortsatt har status som vitne i dødsfall-saken, sier seksjonsle­deren.

Den foreløpige obduksjons­rapporten er ventet tidlig denne uka.

 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? Den 49 år gamle mannen fra Audnedal ble funnet død i bussen sin natt til lørdag. Politiet sperret av området for tekniske undersøkel­ser.
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN Den 49 år gamle mannen fra Audnedal ble funnet død i bussen sin natt til lørdag. Politiet sperret av området for tekniske undersøkel­ser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway