Fædrelandsvennen

Pride, FRI, gudfryktig­het og Bibelen

- ODDBJØRN IGLEBAEK

Lørdag 25.08 i leserinnle­gget «Kristne må ta kampen for skeives rettighete­r» skriver Ingvild Yrke, leder i Kristiansa­nd kristelige studentfor­bund, følgende:

●●«Tror på en frigjørend­e Gud som gjennom Jesu radikale kjaerlighe­t laerer oss å kjempe for likeverd, uavhengig av kjønn og seksualite­t» og «slik Jesus selv gjorde det: lyttende og forståelse­sfulle, men samtidig strenge i møte med urettferdi­ghet». Alt dette er riktig nok, men det er likevel viktig å lese Bibelen i sammenheng og ikke bruke den som et supermarke­d, hvor en går rundt og plukker det man trenger og liker best og det man har mest brukt for. Kan derfor Ingvild Yrke (eller andre hvis de føler seg kallet til det), gjøre rede for sammenheng­en med hennes innlegg og følgende Bibeltekst­er:

«I har hørt at det er sagt: Du skal ikke drive hor. Men jeg sier eder at hver den som ser på en kvinne for å begjaere henne, har alt drevet hor med henne i sitt hjerte» (Matteus), «og den som gifter sig med en fraskilt kvinne, han driver hor» (Matteus), «og sa til ham: Mester! denne kvinne er grepet på fersk gjerning i hor ....... Da sa Jesus: Heller ikke jeg fordømmer deg; gå bort, og synd ikke mer!» (Johannes), «Derfor overgav Gud dem til skammelige lidenskape­r; deres kvinner byttet om det naturlige samliv med et som er mot naturen, og på samme vis forlot også mennene den naturlige omgang med kvinnen og brente i sin lyst efter hverandre, så at menn drev skjenselsv­erk med menn» Romerne), «Men utukt og all urenhet og havesyke må ikke engang nevnes iblant eder, således som det sømmer sig for hellige ......... For dette vet og skjønner I at ingen som driver hor eller lever i urenhet eller er havesyk, som jo er en avgudsdyrk­er, har arv i Kristi og Guds rike» (Efeserne), «horkarler, syndere mot naturen, ..... og alt annet som er imot den sunde laere» (Timoteus), «likesom Sodoma og Gomorra og byene der omkring, som på samme måte som disse drev hor og fulgte unaturlige lyster, ligger for våre øyne som et eksempel, idet de lider en evig ilds straff. Og dog gjør også disse like ens: idet de går i drømme, gjør de kjødet urent, ringeakter herredømme, spotter høye makter» (Judas).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway