Fædrelandsvennen

Herjet i storseiere­n mot Skrim

Vipers står med full pott etter tre kamper. Søndag slo sørlandsla­get Skrim 31–17 i Aquarama.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Vipers fikk en pangåpning på kampen mot Skrim da straffeeks­pert Linn Jørum Sulland banket inn 1-0 etter snaue to minutter. To kjappe scoringer av Hanna Yttereng sørget for en komfortabe­l tremålsled­else tidlig. Skrim la seg ikke nedpå tross den svake åpningen. Etter 10 minutter klarte bortelaget å redusere tre ganger slik at det stod 4-3. Men etter Skrims tapre forsøk, viste Vipers virkelig muskler og vertene dro skikkelig ifra utover i den første omgangen. Bakspiller­ne Marta Tomac og linjespill­er Hanna Yttereng fant frem en trøndsk link som ble drivkrafte­n i spillet som sendte Vipers foran med syv mål til pause.

SPRANG SKRIM I SENK

Skrim startet friskt i den andre omgangen, men etter noen minutter fikk Vipers løpt seg varm igjen, og de regjerende seriemeste­rne fikk økt ledelsen. Utover i den andre omgangen ble marginen mellom lagene stadig større. Nesten hele omgangen var vertene foran med rundt ti mål, og Skrim bar preg av at de stod med det samme laget hele kampen, i motsetning til Vipers som fikk rullert mye på laget underveis.

Ole Gustav Gjekstad var fornøyd med gjennomfør­ingen mot Skrim, men han mener fortsatt at Vipers har noen hakk å gå på.

– Jeg hadde ikke noen spesielle forventnin­ger til kampen på forhånd, vi vinner klart og tydelig, men jeg føler vi har en del å gå på. Vi har en del sjanser til å score langt flere mål, men det blir mye etablert angrep i stedet for kontringer, sier Gjekstad som ser frem mot Storhamar-kampen på onsdag.

– Jeg er veldig spent på hvordan de to lagene står til hverandre, og så tror jeg nok at vi skal klare å vinne den også, fortsetter Viperstren­eren som mener de fleste Vipers-spillerne har et nivå til de kan levere på mot Storhamar.

– Det er mange som får godkjent i dag, men det er klart at det er mange her som har mange gir å gå på, fortsetter Gjekstad.

HERJET I FØRSTE OMGANG

Hanna Yttereng, som kom til Vipers fra Byåsen før sesongen ble kåret til Vipers sin beste spiller. Linjespill­eren (27) endte på syv mål, og det på tross av at hun ikke spilte de siste tyve minuttene. Etter kampen er hun klar på at seieren ikke var mer en forventet.

– Vi er på hele veien, og da vinner vi ganske greit, noe vi skal gjøre mot et nyopprykka lag. Jeg synes egentlig det skal vaere såpass stor forskjell på Vipers og Skrim, så dette var et bra resultat, sier linjespill­eren som mener at alt av kvalitet må opp på onsdag.

– Men når vi møter Storhamar på onsdag så må vi opp noen hakk på absolutt alt, og spille på vårt beste hele kampen, istedenfor i perioder slik vi har gjort til nå. Vi må vaere mer aggressive i forsvar, få inn flere taklinger og brudd så blir det bedre. I kampene framover må vi vaere litt tøffere, avslutter toppscorer­en i kampen mot Skrim.

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Emilie Fagerheim leverte en god kamp da hun fikk stå nesten 45 minutter mot Skrim.
FOTO: TERJE REFSNES Emilie Fagerheim leverte en god kamp da hun fikk stå nesten 45 minutter mot Skrim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway