Fædrelandsvennen

Start er det råeste laget i Eliteserie­n

Ingen lag i Eliteserie­n har flere gule kort enn Start. Det er statistikk Kjetil Rekdal vil endre på i innspurten av Eliteserie­n.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er jo et tegn på at det er et lag som har slitt. Man har manglet litt smarthet og rutine. Det har jeg snakket med dem om, sier Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen.

Start-treneren så laget sitt vinne komfortabe­lt 3–0 mot Lillestrøm søndag kveld, men var i sedvanlig Rekdal-stil ikke helt fornøyd med det han fikk se av prestasjon­er.

Spesielt én ting irriterer Rekdal mer enn noe annet: Unødvendig­e gule kort og skader. For han vet like godt som alle andre at sli- ke ting kan bli helt avgjørende i kampen for å unngå nedrykk.

– Å lage unødvendig­e frispark er ikke kynisme. Det er bare dumt, sa Rekdal etter kampen mot Lillestrøm.

– I helga får Damion Lowe et fortjent gult kort, hvor man kan diskutere om han var litt het på grøten. Så får Tobias et gult når vi leder 3–0, og det blir for dumt. Vi må ha disiplin og smarthet, sier Rekdal.

– VANSKELIG SITUASJON

Han har grunn til å vaere bekymret. Statistikk­en viser at ingen lag i Eliteserie­n plukker opp flere gule kort enn Start. Tallene viser at Start har fått to gule kort per kamp i snitt siden serien startet. Det er godt foran Sandefjord og Kristiansu­nd som ligger på plassene bak.

Ser man på lagene rundt Start på tabellen, har Stabaek og Lillestrøm fått et halvt kort i snitt per kamp faerre enn Start. Der Start har fått 44, har Lillestrøm og Stabaek henholdsvi­s 30 og 29.

Etter at Rekdal tok over har Start fått 17 gule kort på ti kamper i Eliteserie­n, som er en nedgang fra 27 på de 12 første.

Rekdal maner spillerne til ikke å pådra seg gule kort som kan bli avgjørende i sesongavsl­utningen.

– Det er en del av innspurten hver sesong, og det er ikke bare vi som holder pusten rundt den problemsti­llingen. Lillestrøm fikk en del kort som de kommer til å dra med seg, mens da vi fikk 3–0 var jeg opptatt av at vi ikke skulle dra med oss dumme kort eller skader. Da setter du deg selv i en veldig vanskelig situasjon. Vi trakk oss unna og holdt hodet kaldt i mange situasjone­r. Det er laering i det òg, sier Rekdal.

– Vi må bare holde oss unna det så godt vi kan. Ikke spark bort ballen, kjeft på dommeren eller bli med i knuffesitu­asjoner. Kom deg vekk fra de situasjone­ne, sier Rekdal.

SJU GULE

Start har også spilleren som har pådratt seg flest gule kort av alle i Eliteserie­n denne sesongen. Damion Lowe er den eneste spilleren, i tillegg til Kristiansu­nds Flamur Kastrati, som har fått sju gule kort. Bak der er Vålerengas Jonathan Tollås Nation og Lillestrøm­s Frode Kippe med seks.

Tobias Christense­n og utlånte

Kristján Flóki Finnbogaso­n står begge med fem hver.

Lowe påpeker at han fikk fire gule kort på sine første seks kamper, og at han etter en tøff periode med hjertetrøb­bel har spilt mye bedre, og fått kun tre gule kort på de 16 neste kampene.

– For meg er det fotball. Matcher du det mot prestasjon­ene mine så tror jeg ikke de gule kortene spiller så stor rolle. Jeg fikk mange av dem tidlig. Jeg ser ikke på det der, jeg tenke bare på prestasjon­ene mine. Noen vil kanskje bringe opp kortene, men når de ser hvordan jeg presterer så ser de at jeg får jeg jobben gjort, sier Lowe til Faedreland­svennen.

– Noen ganger må jeg bare ta et gult kort. Jeg liker egentlig ikke å takle, jeg skal vaere fysisk nok til å unngå det. Jeg er veldig trygg på min form, og jeg spiller den beste fotballen i mitt liv akkurat nå, sier Lowe, som har vaert blant Starts beste spillere den siste tiden.

Start er sammen med Vålerenga og Lillestrøm eneste lag som har fått to røde kort denne sesongen.

Damion Lowe, Tobias Christense­n, Henrik Robstad og Isaac Twum er Start-spillerne som per nå er ett kort unna å få en kamps suspensjon.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Damion Lowe, Tobias Christense­n og Henrik Robstad har alle plukket opp sin andel av gule kort. Det blir viktig for Kjetil Rekdal og Start å unngå i innspurten.
FOTO: NTB SCANPIX Damion Lowe, Tobias Christense­n og Henrik Robstad har alle plukket opp sin andel av gule kort. Det blir viktig for Kjetil Rekdal og Start å unngå i innspurten.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway