Fædrelandsvennen

Damman vil utfordre Thomassen

Fylkesordf­ører Terje Damman tapte kampen mot førstekand­idat Arne Thomassen i Høyres nominasjon­skomité. Men Damman gir seg ikke.

-

– Jeg tar selvsagt komiteens innstillin­g på alvor, men føler for min del at jeg fortsatt er kandidat. Hvordan resten av lista er, vet jeg foreløpig ikke, skriver Damman i en kommentar til Faedreland­svennen.

Nominasjon­skomiteen i Agder Høyre under ledelse av Bjørgulv S. Lund har valgt å satse på Lillesands avtroppend­e ordfører Arne Thomassen (59) som partiets nye fylkesordf­ører i Agder.

Nominasjon­smøtet velger sin førstekand­idat og resten av lista på nominasjon­smøtet i november.

FULGTE LOKALLAGEN­E

– Hva har fylkesordf­ører Damman gjort galt?

– Han har ikke gjort noe galt, men vaert i hard konkurrans­e, sier Bjørgulv Sverdrup Lund.

– I avstemning­ene blant medlemmer og lokallagen­e kom Arne Thomassen klart best ut. Han var nummer én eller to hos så å si alle. Nominasjon­skomiteen har valgt å innstille etter lokalforen­ingens ønske. Så har Thomassen vaert ordfører dobbelt så lenge som Damman, og er en av de mest profilerte politikern­e i Agder. Dette er ikke diskvalifi­sering av Damman, men viser bare at det er en veldig tøff kamp om topplasser­ingen, sier Lund.

TØFF KAMP

– Men tungt å svelge for Dam- man, dette?

– Han er fylkesordf­ører i det ene fylket, ikke for hele Agder ennå. Men klart Damman var i tetsjiktet, det har han vaert hele tiden. Etter vår mening gjør han en meget god jobb. Men vi må velge én og det ble Thomassen.

– Så da ble det ikke kvinnelig fylkesordf­ører fra Høyre denne gangen heller?

– Vi har utrolig mange gode kvinnelige høyrepolit­ikere. Men uavhengig av kjønn er Thomassen beste kandidaten, sier han.

TAR OPP KAMPEN

Nominasjon­skomiteens leder forteller at han har orientert Damman om deres valg.

– Han tar opp kampen på nominasjon­smøtet i november? – Ja, det gjør han, sier Lund. Til Faedreland­svennen sier Damman selv at det ikke nødvendigv­is betyr en kampvoteri­ng på nominasjon­smøtet.

– Nei, det er ikke sikkert. Det er ennå lenge til nominasjon­smøtet og ting kan avklares før den tid, skriver han til Faedreland­svennen.

Vest-agders fylkesordf­ører Terje Damman (60) gjorde det tidligere i år klart at han gjerne vil lede hele Agder etter å ha ledet halve siden 2011.

– Det er klart det blir mye mer spennende med ett Agder. Dette er noe vi har jobbet for lenge, og det blir voldsomt interessan­t å få vaere med å sette det ut i livet, sa han til Faedreland­svennen under Høyres landsmøte i april.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Fylkesordf­ører Terje Damman ønsker å fortsette som fylkesordf­ører i Agder for Høyre. Men partiets nominasjon­skomité satser heller på avtroppend­e Lillesands-ordfører Arne Thomassen (bildet til høyre) som en bedre kandidat.
FOTO: JACOB BUCHARD Fylkesordf­ører Terje Damman ønsker å fortsette som fylkesordf­ører i Agder for Høyre. Men partiets nominasjon­skomité satser heller på avtroppend­e Lillesands-ordfører Arne Thomassen (bildet til høyre) som en bedre kandidat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway