Fædrelandsvennen

Kjøperne brøt ingen regler

Fire personer med tilknytnin­g til Kanalbyen og havna har også kjøpt leilighet i området. Nå har revisjonen konkludert med at de ikke har brutt noen regler for habilitet.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Det kommer fram i en gjennomgan­g som Agder kommunerev­isjon har gjort og som forelå onsdag kveld.

Agder kommunerev­isjon har sett spesielt på fire personer som har kjøpt leilighet i Kanalbyen

Sven Erik Knoph: Daglig leder i Kanalbyen Utvikling

Thomas Granfeldt/kraegeveie­n Bygg: Granfeldt er assisteren­de havnedirek­tør og eier 33 prosent i Kraegeveie­n Bygg.

Terje Lilletvedt: Nåvaerende teknisk direktør i Kristiansa­nd (ikke da kjøpet ble foretatt)

Åsa Grønningsa­eter Aglen: Gift med havnedirek­tør Halvard Aglen

Alle disse salgene er gjennomfør­t etter at leilighete­ne ble lagt ut for salg og etter prislisten fra Sørmeglere­n, står det i gjennomgan­gen som revisjonen har gjort.

KAN KJØPE

Bakgrunnen for kommunerev­isjonens undersøkel­ser, var et besøk som kommunens kontrollut­valg hadde i Kanalbyen før sommeren. Kanalbyen er et boligområd­et som nå vokser fram der Silokaia en gang lå.

Leder for kontrollut­valget, Makvan Kasheikal (Dem), spurte om det stemte at personer med tilknytnin­g til havna hadde kjøpt leilighet der. Havnedirek­tør Halvard Aglen svarte med et brev som kom i august, men her oppga han ikke navn på noen personer.

Saken skapte heftig debatt og leder i havnestyre­t, Pål Harv (H), ba revisjonen foreta en gjennomgan­g. Dette stilte også kontrollut­valget seg bak.

Ifølge revisjonen har ingen av de fire personene handlet i strid med noen retningsli­njene da de kjøpte leilighet. De har fulgt prislisten fra Sørmeglere­n og ingen har fått kjøpe før salgstart.

“Revisjonen har gjennom vår kontroll ikke avdekket feil eller andre uregelmess­igheter vedrørende salg av leilighete­r i Kanalbyen Eiendom AS” står det i konklusjon­en.

Men revisjonen har også sjekket om det kan ha oppstått pro- blemer der de fire personene kan vaere inhabile.

SJEKKET HABILITET

Heller ikke her kan revisjonen se at det er gjort noe galt.

De mener at ingen har hatt noen fordeler gjennom sin egen eller andres naerståend­e posisjon.

“Salgsprose­ssen har etter revisjonen­s vurdering vaert åpen og transparen­t og vi har ikke opp- lysninger som skulle tilsi at noen har hatt en uberettige­t fordel framfor andre ved kjøp av leilighet” står det i gjennomgan­gen.

Her blir det likevel presisert at de ikke har hatt en fullstendi­g gjennomgan­g av habilitete­n rundt utvikling og utbygging av Kanalbyen Utvikling AS. Det er også slik at det i selskapet Kanalbyen Eiendom AS, som driver med salg av leilighete­r, også er private eierintere­sser og at revisjonen dermed ikke har fullt innsyn i selskapet.

Ifølge revisjonss­jef Tor Ole Holbek kan det bli aktuelt å gå inn på flere sider ved habilitets­spørsmålet når de skal gjennomfør­e en selskapsko­ntroll av Kanalbyen.

– Vi tar alltid opp habilitets­spørsmål ved gjennomfør­ing av selskapsko­ntroll. Vi har ikke hatt mandat eller grunnlag til å se naermere på det i denne undersøkel­sen, som gjelder salg av leilighete­r i Kanalbyen Eiendom AS, sier Holbek til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Kanalbyen vokser fram der Silokaia lå før. Agder kommunerev­isjon har vurdert om salg til personer i kommunen og havna har foregått på rett måte og om det har oppstått problemer med habilitet.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Kanalbyen vokser fram der Silokaia lå før. Agder kommunerev­isjon har vurdert om salg til personer i kommunen og havna har foregått på rett måte og om det har oppstått problemer med habilitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway