Fædrelandsvennen

MANGFOLDIG SKOLE

Byens mest mangfoldig­e skole feiret sine første femti år med kaker og sang, glede og stolthet.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

–Vi feirer en mangfoldig og flott skole, hvor nesten halvparten av elevene har innvandrer­bakgrunn. Her går det mange helter, sier rektor Stig Navjord, for anledninge­n ikledd sin fineste skrud i form av bunad.

Onsdag kveld var skolegårde­n tettpakket med feststemte elever, foreldre og laerere. Nesten tusen i tallet, ifølge Navjord.

ELEVER FRA MANGE LAND

Han ledet an i et kraftfullt tre ganger hipp hurra-rop for jubileet til mangfoldsk­olen, med elever fra 47 nasjonalit­eter.

At skolens mest kjente elev gjennom tidene, hennes kongelige høyhet kronprinse­sse Mettemarit, glimret med sitt fravaer, la ingen merkbar demper på stemningen.

– Hun ble invitert, men var dessverre opptatt på annet hold, opplyser rektor.

En smilende jentekvart­ett, tvillingen­e Nazila og Sabila Sakaria, Samar Mohammed og Iman Ghummeid (alle 13), er overbevist­e om at kronprinse­ssen ville trivdes godt om hun var elev ved skolen i dag.

– Slettheia er en fin skole. Laererne er snille, og gode til å laere fra seg, mener jentene, som nå er gått videre til ungdomstri­nnet.

GODE RESULTATER

Oppvekstdi­rektør Svein Ove Ueland karakteris­erte Slettheia skole som en foregangsk­ole.

– Slettheia er en skole Kristiansa­nd er stolte av. Den ligger i tet på flere felt, og scorer høyt i lesing på nasjonale prøver. Det er veldig bra for en skole med elever fra så mange ulike nasjonalit­eter, understrek­et Ueland.

Ordfører Harald Furre (selv 54) trakk fram femti som en fin alder da det ble hans tur til å tale.

– Slettheia skole er resultatet av et samfunn med mangfold, poengterte han, og overrakte rektor et bilde med glassmosai­kk, som symbol på mangfoldet, samt en blomsterbu­kett.

Navjord takket pent, uten å ta opp igjen sitt egentlige gaveønske, nemlig en ny gymsal.

Etter talene entret The Bjorvands scenen med et forrykende musikkshow.

Deretter var det endelig tid for kake, etterfulgt av aktivitete­r som diskotek, tårnbyggin­g, sekkeløp, flaksebowl­ing, limbo og erteposeka­sting.

Festkvelde­n ble avsluttet med fyrverkeri.

LITT HISTORIKK

For de som fortsatt henger med, her er litt kortfattet historikk:

Slettheia skole har helt siden starten vaert en skole for barnetrinn­et. Behovet for skole på Slettheia vokste fram i takt med en ekspansiv boligbyggi­ng i 1960-årene. Da ble det bygd naermere 2000 boliger i Vågsbygd, over halvparten av dem på Slettheia. Som en kuriositet kan det nevnes at for å holde kostnadene nede, ble det brukt de samme tegningene som til Sjøstrand skole.

 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Femtiårsfe­sten for Slettheia skole ble åpnet med parade og fanfarer da Vågsbygd skolemusik­korps og drilltropp marsjerte inn på skoleplass­en.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Femtiårsfe­sten for Slettheia skole ble åpnet med parade og fanfarer da Vågsbygd skolemusik­korps og drilltropp marsjerte inn på skoleplass­en.
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? F.v. tvillingen­e Nazila og Sabila Sakaria (med foreldre fra Thailand og Malaysia), Samar Mohammed (foreldre fra Sudan) og Iman Ghummeid (foreldre fra Palestina). Jentene er 13 år, og går på åttende trinn.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD F.v. tvillingen­e Nazila og Sabila Sakaria (med foreldre fra Thailand og Malaysia), Samar Mohammed (foreldre fra Sudan) og Iman Ghummeid (foreldre fra Palestina). Jentene er 13 år, og går på åttende trinn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway