Fædrelandsvennen

Jeg har funnet bomsnikern­e over Tinnheia!

- HELGE QUIDDING

I det forkastede utkastet til ny bom-plassering rundt byen, ble det foreslått ikke mindre enn to bommer på Tinnheia. Argumentas­jonen var at man skulle stoppe bomsnikern­e som lurer seg over denne heia.

●●Jeg har i lang tid forsøkt å finne ut hvem disse snikerne er, og ingen har hittil vaert i stand til å gi et svar på det, hverken veimyndigh­eter eller politikere.

Om man kommer fra østsiden av byen, så kjører man gjennom bommen på Bjørndalsl­etta, og da har det jo ikke noen hensikt å kjøre over Tinnheia – det er bare å følge Europaveie­n vestover. Om man ønsker å kjøre til byen fra vestsiden, enten man kommer fra Søgne eller Vågsbygdom­rådet så hjelper det heller ikke å kjøre over Tinnheia, for man må gjennom bommen ved bryggeriet uansett, så de kan ikke vaere bomsnikern­e.

Så er det oss på Tinnheia da, kan det vaere vi som er snikerne, siden det var planen å sette opp disse to bommene slik at vi måtte betale for å komme ut av boligområd­et vårt. Nei, heller ikke oss kan det vaere siden vi uansett må gjennom bommen enten på Vesterveie­n eller ved bryggeriet for å komme til eller gjennom byen.

Etter mye tankearbei­d og kartlesing, har jeg nå endelig funnet ut hvem disse ufyselige bomsnikern­e er. Det er de beboerne i Vågsbygd som har hytte på Hovden (ikke de fra Søgne, for de kjører over heia fra Nodeland til Mosby)! Vel, nå var jo bommene bare tenkt på veiene ned fra Tinnheia, så de kan fortsatt snike seg oppover til Hovden, men nedover – da tar vi dem – luringene! For da nytter det ikke å lure seg unna bommene, de ville bli tatt av den planlagte bommen på veien over til Kolsdalen.

Ha! Dere er oppdaget og avslørt. Da er det bare å gi støtte til politikern­es klarsyn, for disse luringene som kjører ned igjen fra hyttetur på Hovden en helg av og til – og sikkert også i påskeferie­n, må bare tas. Om det er flere bomsnikere? Tja – kanskje venndøler som skal på handletur til Vågsbygd senter, det er sikkert mange av dem. Jeg har ikke sett det med egne øyne, men jeg formoder politikern­e har fått rapporter om den tette og ugjennomtr­engelige køen av hytte-eiere som strømmer til og fra Hovden over Tinnheia, og for ikke å glemme venndøler på handletur til Vågsbygd senter.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway