Fædrelandsvennen

Vipers har to lag som er bedre enn Storhamars beste.

Etter 11-målsseier i toppkampen, mener Linn Jørum Sulland at Vipers kan stille to lag på trening som holder høyere nivå enn noen av motstander­ne de har møtt hittil.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg synes vi har en veldig bred og god stall. Det gir kvalitet på hver trening. Jeg synes ennå ikke vi har møtt bedre lag i kamp enn det vi møter på trening daglig, sier Sulland.

Og bare så det er nevnt. Uttalelsen kom etter at Vipers hadde tatt sin fjerde serieseier av fire mulige, og slått Storhamar - som av mange er regnet for å vaere Vipers hardeste gullutford­rer - 30–19 på bortebane. Før kampen uttalte Storhamar-trener Arne Senstad at de har et bedre lag enn fjorårets bronselag.

– Om nivået er høyere på trening enn sist sesong, er vanskelige å svare på. Men jeg synes vi trener fornuftig og har en bredere stall. Og da er det ikke så viktig hvem som er på banen. Jeg synes vi jobber godt, og at Ole er en bra trener, konstatere­r 34-åringen med EM-, VM-, OL- og Champions League-gull på Cv’en.

– Bedre PÅ trening enn i kamp

Etter tre «enkle» seirer i seriestart­en mot antatt svakere motstand, var det ventet at Storhamar skulle bli en langt tøffere nøtt. Men de holdt følge til stillingen 3–3, og deretter var det klassefors­kjell. Vipers foretok en rekke utskiftnin­ger, og bare kjørte over vertene foran nesten 1600 tilskuere i Boligmappa Arena.

Trener Ole Gustav Gjekstad, som var misfornøyd med angrepsspi­llet i lange perioder mot Storhamar, mener han har sett Vipers bedre på trening enn i kamp.

– Jeg synes noe av det beste vi har spilt i år, har vaert på trening. Vi har faktisk spilt bedre på trening enn i kamp. Det er veldig nyttig, sier Gjekstad – som dog har innrømmet at det slett ikke bare er enkelt å ha så mange spillere å rullere på.

– Løftet nivået PÅ trening

Han forteller at han på trening har stokket om på lagene på mange ulike måter, men at det alltid gir god sparring. Det så vi nytten av mot Storhamar.

– Vipers har dobbel dekning på alle plasser. Når de først setter opp en bakspiller­rekke med Linn Sulland, Henny Reistad og Emilie Hegh Arntzen og deretter kan sette inn Silje Waade, Marta Tomac og Jeanett Kristianse­n, så er det «greia». På streken er det forskjell defensivt på Hanna Yttereng og Mathilde Kristensen, men jeg er enig i det Sulland sier. Slik Storhamar fremsto, så kan Vipers stille to lag som er bedre enn deres beste, sier Bent Svele, håndballek­spert i TV2.

Katrine Lunde er inne i sin andre sesong i Vipers etter overgangen fra Rostov-don.

– Vi har nok løftet nivået på trening et lite hakk fra i fjor. Skal vi vaere gode må vi pushe oss selv hele tiden. Vi har fått inn en god kultur i laget med stort sett unge fremadstor­mende spillere, og litt rutine, humrer den 38-årige keepervete­ranen – som periodevis stengte buret mot Storhamar.

– ingen målestokk i norge

Til tross for en strålende sesongstar­t, og en maktdemons­trasjon mot det antatt nest beste laget, er ikke Svele overbevist om at trippelmes­teren har hevet nivået fra sist sesong.

– Jeg står på at de ikke har fått erstattet Kari Brattset og Kristine Lunde-borgersen i midtforsva­ret. Svaret får vi først når Champions League starter. Men at de har fått en fantastisk bred stall, med en åpenbaring i Reistad og i to landslagss­pillere i Marta Tomac (skadet sist sesong, red. anm.) og Silje Waade, er hevet over tvil. De

har utvilsomt den bredeste og sterkeste stallen, men det er ikke Norge som er målestokke­n for dem, minner Svele om.

 ?? FOTO: FREDRIK OLASTUEN ?? – Jeg synes vi trener fornuftig, har en bred stall og at det ikke spiller så stor forskjell hvem som er på banen, sier Linn Jørum Sulland, som knallet inn åtte mål mot Storhamar onsdag.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN – Jeg synes vi trener fornuftig, har en bred stall og at det ikke spiller så stor forskjell hvem som er på banen, sier Linn Jørum Sulland, som knallet inn åtte mål mot Storhamar onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway