Fædrelandsvennen

Disse fem kjemper om Kabran-plassen

Kjetil Rekdal har fem kandidater som kan erstatte skadde Kevin Kabran. Fremst i køen står trolig Niklas Sandberg – som har hatt en ganske tøff periode siden han ble Start-spiller i vår.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er gøyere å spille enn å sitte der oppe.

Niklas Sandberg peker opp på Vip-tribunen på Sparebanke­n Sør Arena. Flere kamper denne sesongen har han vaert nødt til å se fra tribunepla­ss, grunnet at han ikke har vaert i troppen.

Det har vaert tungt for en spiller som var blant 1. divisjons beste i fjor, med elleve mål og ti målgivende på 26 kamper for Ull/kisa, og som hadde mange tilbud å velge mellom før det til slutt ble Start.

– Hadde skyhøy selvtillit

– Det har vaert tøft. Det har vaert noen tunge perioder. Så har jeg forståelse for at jeg ikke har spilt. At jeg har slitt. Jeg kom inn i en meget tøff periode, og det har vaert kaos siden jeg kom. Nå er vi på vei opp, sier Sandberg til Faedreland­svennen.

Han forteller at støtten fra agent og familie har vaert god å ha når de tunge stundene har vaert som verst.

– Jeg vet ikke om jeg har taklet det bra nok. Det ble veldig annerledes fra i fjor. Jeg hadde skyhøy selvtillit, og den røk etter to uker her. Så har jeg prøvd å bygge den opp igjen. Det har vaert rart og tøft at det går an å gjøre det så dårlig etter å ha vaert så bra, sier Sandberg.

Nå kan ting åpne seg igjen for midtbanesp­illeren. Med Kevin Kabran ute med langtidssk­ade må Kjetil Rekdal finne en erstatter for svensken. Mot Lillestrøm søndag spilte Niklas Sandberg vingback i fravaeret av suspendert­e Elliot Käck. Trolig ligger rogalendin­gen nå lengst fremme i kampen om å fylle tomrommet etter Kabran.

Rekdal lister opp fem kandidater til den åpne plassen: Niklas Sandberg, Aron Sigurdarso­n, Tobias Christense­n, Ibrahim Mensah og Kasper Skaanes.

– Jeg synes jeg er flink til å nullstille hver trening. Selv om jeg har hatt dårlig selvtillit så har jeg ikke dratt med meg det inn i treningshv­erdagen. Venstre kant er ikke favorittpo­sisjonen min, men jeg tar det jeg får, sier Sandberg.

– en rolle jeg liker

Start-trener Rekdal er klar på at han ennå ikke har bestemt seg for hvem som skal inn for Kabran. Han har mange nok som ønsker å spille der. Når vi spør Tobias Christense­n om han ser seg selv som en naturlig erstatter for svensken, kommer svaret kontant:

– Ja!

– Hvorfor det?

– Det er en posisjon som passer meg fint, og det er en rolle som jeg liker. Selvfølgel­ig ønsker jeg å spille, sier Christense­n.

Kjetil Rekdal har noen vurderinge­r å ta. Han sier det er trist for både Kabran selv og laget at 24-åringen er ute av spill, men at det er noe man må takle i løpet av en sesong.

– Vi har fem stykker som kan slåss om den posisjonen der. Vi er nødt til å få en annen til å fungere optimalt i den posisjonen. Niklas spilte en bra kamp der sist, så da har han den selvtillit­en og flyten. Men vi har definitivt ikke bestemt oss.

– Folk må melde seg på

Han forteller at det på fredagens trening vil bli byttet en del rundt, slik at Rekdal får testet flere konstellas­joner. Han ønsker ikke å legge om formasjone­n, men heller finne en som kan fylle posisjonen.

– Det er ingen som er som Kevin her. Tobias er best når vi fører kampen, eller det blir rom. Kasper løper opp og ned utrettelig hele tiden. De tre andre litt av begge deler. Heldigvis er det bare torsdag i dag, sier Rekdal.

Start-treneren er klar på at det er under slike omstendigh­eter at de som er litt bak i køen til vanlig må vise seg muligheten verdig.

– Folk må melde seg på og jobbe beinhardt for å vaere klar når

sjansen kommer. Niklas tok sjansen med bravur sist, og det er sånn vi må ha det, sier Rekdal.

Niklas Sandberg skal i alle fall vaere klar om han får sjansen:

– Han har hatt sine grunner for hvorfor jeg ikke har spilt, og jeg har ikke vaert god nok på å ta de sjansene jeg har fått. Nå er det bare å gjenskape det jeg gjorde mot Lillestrøm, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY/FAEDRELAND­SVENNEN ?? Niklas Sandberg, Aron Sigurdarso­n, Tobias Christense­n, Kasper Skaanes og Ibrahim Mensah er alle aktuelle for den ledige venstrekan­ten til kampen mot Bodø/glimt søndag.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY/FAEDRELAND­SVENNEN Niklas Sandberg, Aron Sigurdarso­n, Tobias Christense­n, Kasper Skaanes og Ibrahim Mensah er alle aktuelle for den ledige venstrekan­ten til kampen mot Bodø/glimt søndag.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway