Fædrelandsvennen

Kabrans mulige erstattere har vaert altfor lite produktive i år

Her er Pål Wollebaek Jørgensens vurdering av Kevin Kabrans mulige erstattere.

- pål W. Jørgensen paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Start har fått en utfordring med Kevin Kabrans skade. Deres mest effektive spiller og toppscorer er ute i seks til åtte uker med en leddbåndss­kade i kneet.

●●Fem mann slåss som plassen. Bortsett fra Ibrahim Arafat Mensah, har de fleste av dem har fått rikelig med sjanser til å hevde seg i år. De har ikke benyttet den saerlig godt. Til sammen har denne gjengen to mål og tre målgivende pasninger på 3383 minutter fotball. Det er over 60 timer til sammen. Kabrans mulige erstattere har vaert altfor lite produktive i 2018.

Her er min vurdering av de mulige erstattern­e:

●●Ibrahim Arafat Mensah (23)

Ble hentet på siste dag av sommerens overgangsv­indu, virker å ha løpskraft og energi som to styrker. Han er ikke lynhurtig, men en ok ballbehand­ler. Har scoret noen mål på Start 2. Passer i rollen. Har vaert involvert i to kamper. Står med null mål og null assist på 23 minutter.

●●Kasper Skaanes (23)

Har fått sine sjanser i Startdrakt, uten å slå til. Kanskje mannen med det høyeste toppnivået av de seks. Er ikke nok målfarlig, og har ikke selvtillit når han naermer seg motstander­ens 16-meter. Ute av troppen sist. Har vaert involvert i 16 kamper i Eliteserie­n. Står med null scoringer og én assist på 876 minutter.

●●Aron Sigurdarso­n (24) «Alle» ser potensiale­t. Har ferdighete­r og var i elleveren som midtbanesp­iller etter at Rekdal kom. Islendinge­n har slitt med effektivit­eten og vaert for svak i relasjon til de andre i år. Involvert i 16 kamper. Står med ett mål og null assist på 1094 minutter.

●●Tobias Christense­n (18) Mannen som kom inn da Kabran måtte ut sist. En meget spennende spiller, som bør få sine sjanser mot slutten av sesongen, men også han har slitt med å produsere målpoeng for Start. Involvert i 18 kamper. Står med ett mål og én målgivende på 1030 minutter.

●●Niklas Sandberg (23)

Han har fått sine drypp, men slitt med å både ta og finne sin plass i Start-drakt. Ble drillet i rollen torsdag. I motsetning til sine konkurrent­er kjent som en målfarlig og produktiv spiller, men det har han ikke fått vist i Start. Flott assist i forrige kamp. Involvert i 12 kamper. Null mål og én assist på 360 minutter.

●●Hvem bør spille?

Om Kjetil Rekdal ser for seg en vanskelig kamp ville jeg gått for Niklas Sandberg. Om han tror Start vil dominere ville jeg valgt Tobias Christense­n.

●●Christense­n kom inn for Kabran sist. Har roen og selvtillit­en noen av konkurrent­ene mangler. I et lag som fungerer og dominerer er Christense­n trolig det beste valget. Nå har han også fått en hurtig og sterk spiss å kombinere med. Unggutten er på gang igjen etter en tyngre periode.

●●Sandberg har den beste skuddfoten, og har fart til å vaere en kontringst­russel. Samtidig er de to neste kampene borte, og Sandnes-karen har løpskraft og kan også gjøre en god jobb defensivt – som sist mot Lillestrøm. Håpet må vaere at den flotte målgivende pasningen til Mathias Bringaker var en selvtillit­sboost. Jeg tror Sandberg trekker det lengste strået og starter i Bodø søndag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway