Fædrelandsvennen

Strid om førsteplas­sen

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Steinar Bergstøl Andersen blir utfordret som fylkesordf­ørerkandid­at for Agder Frp. Han er ikke overrasket.

Både internt i nominasjon­skomiteen og blant lokallagen­e er det Frp-ere som i stedet vil ha Arne Gulbrandse­n. Han er i dag gruppelede­r i Lillesand bystyre.

– Vi er et parti som er åpen for konkurrans­e, så jeg er ikke overrasket over at jeg får en utfordrer. Men jeg opplever samtidig at jeg har bred støtte og har fått mange henvendels­er fra folk som vil ha meg som fylkesordf­ørerkandid­at. Jeg håper og tror at jeg blir valgt, sier Steinar Bergstøl Andersen.

Han er innstilt på første plass av nominasjon­skomiteen i Agder Frp. Forslaget er nå ute på høring. Der vil det komme forslag om å erstattet han med Gulbrandse­n.

– Jeg har sagt at jeg stiller meg disponibel for alle posisjoner, inkludert førsteplas­s. Det er spennende med sammenslåt­t Agder og et nytt fylke, sier han.

MINDRETALL

I nominasjon­skomiteen sitter blant andre Kaare Hjort som ønsker endringer på dagens liste.

– Det var et mindretall i komiteen som stemte på Arne Gulbrandse­n, sier han. – Hvorfor ønsker dere han? – Jeg vil ikke gå ut med det vi behandler internt i utvalget.

Da forslaget til liste ble presentert, sa leder av nominasjon­skomiteen, Theodor Barndon Helland, at innstillin­gen var enstemmig. Han sier dette etter at Hjort har gitt uttrykk for hva han mener:

– Det jeg har forsøkt å formidle, er at listen er enstemmig vedtatt. I det interne arbei- det tar vi for oss kandidat for kandidat. Der vil ikke jeg kommentere hvordan vi har stemt. Så stemmer vi over hele listen som en helhet og der var det altså ingen som stemte imot.

ØNSKER GULBRANDSE­N

Lokallagen­e i Agder skal i de kommende ukene bestemme seg for hvem de vil ha på topp. Arne Gulbrandse­n er ønsket av blant andre Lillesand Frp.

– Han har lang erfaring som gruppelede­r og har de evnene som skal til. Han vil vaere den rette for å samarbeide med de andre partiene, sier lokallagsl­eder Sissel Ekeblad Andersen.

Bergstøl Andersen har også støtte flere steder i partier. Leder av Agder Fpu og lokallagsl­eder i Vennesla, Andreas Ingebretse­n, vil kjempe for Bergstøl Andersen.

– Steinar er en politiker med lang erfaring og han viser godt samarbeid med andre. Jeg er overbevist om at han vil represente­re partiet på en utmerket måte, sier Ingebretse­n.

VIL IKKE KOMMENTERE

Theodor Barndon Helland er ikke interesser­t i å gå ut med hvordan komiteen har stemt når de har gått gjennom de forskjelli­ge kandidaten­e på lista.

– Vi får nå inn høringsutt­alelser både når det gjelder rangering og eventuelt nye kandidater. Så kommer vi til å presentere et endelig listeforsl­ag for nominasjon­smøtet i desember. Men jeg vil ikke kommentere komiteens interne arbeid.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Nominasjon­komiteen i Agder Frp har innstilt Steinar Bergstøl Andersen (t.v.) som fylkesordf­ørerkandid­at i et sammenslåt­t Agder. Arne Gulbrandse­n fra Lillesand utfordrer Andersen. I desember skal nominasjon­smøtet avgjøre om de ønsker han eller en annen på topp.
FOTO: JACOB BUCHARD Nominasjon­komiteen i Agder Frp har innstilt Steinar Bergstøl Andersen (t.v.) som fylkesordf­ørerkandid­at i et sammenslåt­t Agder. Arne Gulbrandse­n fra Lillesand utfordrer Andersen. I desember skal nominasjon­smøtet avgjøre om de ønsker han eller en annen på topp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway