Fædrelandsvennen

Går sammen om nytt forsikring­sselskap

-

Sparebank 1 og DNB slår sammen forsikring­savdelinge­ne sine og lager det som blir landets tredje største forsikring­sselskap med naermere 1.000 ansatte.

Avtalen mellom de to bankene ble inngått mandag. Det er ikke kjent hva navnet på det nye selskapet blir.

– Det fusjonerte selskapet vil styrke distribusj­onen av forsikring i bank over hele landet gjennom bankenes 360 lokale kontorer, mobilbank, nettbank og kundesentr­e, skriver Sparebank 1 i en pressemeld­ing.

Det nye selskapet får naermere 1.000 ansatte. Bankene skal nå søke om godkjennin­g fra myndighete­ne, og etter planen skjer fusjonen 1. januar 2019.

Sammenslåi­ngen av skjer ved at DNB Forsikring AS fusjonerer med Sparebank 1 Skadeforsi­kring AS. Det nye selskapet er verdsatt til 19,75 milliarder kroner

– I fusjonsavt­alen er det lagt til grunn et bytteforho­ld på 80 prosent for Sparebank 1 Gruppen og 20 prosent for DNB. Dette bytteforho­ldet baserer seg på fremforhan­dlet markedsver­di av de to skadeforsi­kringssels­kapene, heter det i en børsmeldin­g fra Sparebank 1 SMN.

Sparebank 1 Gruppen skal ha en eierandel på 65 prosent og DNB 35 prosent i det nye selskapet, og DNB betaler derfor 2,96 milliarder kroner for å kjøpe 15 prosent av aksjene.

Selskapet videreføre­r Sparebank 1s avtale om å levere produkter til Lo-forbundene­s 930.000 medlemmer gjennom merkevaren Lofavør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway