Fædrelandsvennen

Øygardshei­a må bestå slik den er

- ARVID ANDERSEN

Mange er frustrerte over at nok et svaert naturskjøn­t turområde i Søgne planlegges ihjelspren­gt og ødelagt som tur- og rekreasjon­sområde.

●●Skogsområd­et Øygardshei­a/ Feievann er et av bygdas mest benyttede turområde for masse mennesker, ikke bare Langenesfo­lk, men også folk fra andre steder i og utenfor kommunen.

Å ha et slikt område er virkelig et kvalitetss­tempel for bygda og bidrar vesentlig til trivsel, livskvalit­et og helse for brukerne. Derfor må og bør området bestå slik det er i dag.

Det er både trist og forunderli­g, men dessverre også forstemmen­de, at Søgne-politikern­e synes å ikke noe sans for at befolkning­en skal ha dette turområdet til disposisjo­n.

De synes tydeligvis fortsatt at det er viktigere å prioritere utbyggere/boligspeku­lanter som jo har slike planer kun som helt privatøkon­omisk interesse. Sånn har det dessverre vaert i Søgne i flere tiår. Tiden er overmoden, for politikern­e, til å endre kurs og ta tilbake den politiske makten i arealpolit­ikken.

Dette planlagte boligområd­et er ikke noe kommunen, som kommune, har noe bruk for. Derimot er området kjempevikt­ig for innbyggern­e. Om området skulle bli utbygd er det sannsynlig at det vil vaere negativt for trafikkbel­astningen/trafikksik­kerheten på Langenesve­ien.

I dag, med hele klodens «grønne skiftet» er det bred politisk enighet om at nye boligområd­er primaert skal legges naer hovedinfra­struktur (hovedveier/jernbane) og med kortest mulig avstand til handlesent­ra/skoler og der jobbene er. Planen om 200 nye boliger i skogsområd­et Øygardshei­a/ Feievann på Langenes kan ikke hevdes å oppfylle en slik prioriteri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway