Fædrelandsvennen

Vindbjart har vunnet 10 av 11 kamper

- STIAN BØE for Vindbjart FK

Etter lørdagens 2-1-seier over Madla er Vindbjart fortsatt med i opprykkska­mpen.

Vaeret på Madla skiftet hvert femte minutt, vi hadde sol, regn og pøsregn om hverandre, vinden slo hardt inn fra nordvest gjennom nesten hele kampen. Det gjorde at vi hadde medvind i første omgang og utnyttet det, men kanskje ikke nok.

Etter en tøff åpning der Madla flyttet frem folk, satte opp to lange innkast og fikk et gult kort for en voldsom takling før det var gått to minutter, fikk vi kampen mer inn i vår stil. De to langbeinte flamingoen­e vi har som indreløper­e (Børge Engesland og Simen Aanonsen) utnyttet de lange beina og tok kontrollen på en våt gressmatte.

Etter 19 minutter gikk ballen via hele midtbanetr­ioen, til dagens høyrekant Magnus Langerud. Han spilte inn til Markus Nyhus, som skjøt, keeper ga retur og Berry Gerezgi satte ballen i mål. Få minutter senere økte vi til 2-0, men akkurat hvordan og ved hvem var det litt undring om blant de som jublet på tribunen.

Videoen fra Eva Skeie som var klar på lørdagskve­lden avslørte at Simen Aanonsen mottok et innkast nede ved dødlinjen og feide ballen over keeper og i mål fra død vinkel. Vinden hjalp nok, men Simen påstod etter kampen at det var med vilje. Matchvinne­rmål nummer to på to kamper fra ham.

For selv om vi skapte store sjanser, de største for Markus Nyhus og Christian Beqiraj Follerås, som prøvde å bruke vinden til sin fordel på frispark, stod det 0-2 på tavla til pause, og ikke noen tegn til at vinden skulle snu.

Som forventet ble det jevnere etter pausen. Madla skapte ikke mange sjanser, men et par skudd suste like utenfor, og et i tverrligge­ren. Med 20 minutter igjen ble Markus Nyhus byttet ut med Markus Fjordholm på topp, sistnevnte har bare to A-kamper fra før, begge i 2009, men imponerte i 4. divisjon mandag og kan gjøre rollen som møtende spiss.

Han fikk en god mulighet på slutten, men det ble i stedet hjemmelage­t som reduserte til 1-2 langt på overtid etter et langt innkast. Dommeren blåste av et par sekunder etter avspark og en relativt sjelden seier i Rogaland var i boks.

Neste kamp for venndølene er Staal Jørpeland hjemme på Moseidmoen kommende lørdag. Etter 40 år med mye slit og svette går det nest eldste maraton i Norge i mål i 2019. Bare Trondheim har arrangert maraton lenger (ett år mer). I år bød løypen på en del hindringer som et resultat av «Knud». Ovenfor Stoveland bro lå traerne strødd samt en stolpe. De 13 traerne ble kuttet og ryddet unna, men stolpen turde man ikke å kappe, her måtte løperne hoppe over.

150 deltakere la i vei i deilig vaer og mange ble overrasket over å møte motvind både opp og ned i løypen. Løperne fordelte seg på 10 km, halvmarato­n og full maraton. I år var det en klar økning i halvmarato­n. Mildeltake­lsen var som normalt, en liten nedgang på maraton ble notert, men totalt sett ble det langt flere løpere enn i fjor.

Flere løpere imponerte, som

?? FOTO: STIAN BØE ?? Vindbjarts indreløper­e Børge Engesland (t.v.) og Simen Aanonsen gliser etter Vindbjart tiende seier på de siste 11 kampene i 3. divisjon.
 ?? FOTO: STIAN BØE ?? Halvor Hovstad og forsvaret holdt unna i 94 minutter.